Tort de inghetata cu capsuni si vanilie

de Ina in Torturi, 1 Iun 2010 | 14043 vizualizari

 

In aceasta reteta am imbinat aroma dulceaga a vaniliei cu gustul acrisor al capsunilor. Nu pot sa spun decat ca mi-a iesit un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • Partea cu capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 500 ml. frisca lichida
  • Partea vanilinata:
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • 400 ml. frisca lichida

      

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu capsuni si vanilie:

Partea vanilinata: Galbenusurile se amesteca cu vanilia. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile. Frisca batuta spuma se incorporeaza in prima compozitie. Aici am avut in vedere reteta de baza a inghetatei : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html


Partea cu capsuni: Capsunile de curata de codite, se amesteca cu 100 g zahar, apoi se paseaza cu blenderul. Pentru a mai elimina din cantitatea de sirop format si pentru a evita formarea acelor de gheatza in exces punem amestecul pe foc si-l clocotim 15 minute, ca pe gem, apoi il racim si-l amestecam cu galbenusurile.


Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar si le amestecam cu piureul de capsuni.


Batem frisca si o incorporam cu restul compozitiei.


In vasul in care congelam asezam un strat de inghetata cu vanilie, apoi unul cu capsuni si iar unul cu vanilie. Decoram dupa bunul plac si cu ce avem la indemana, apoi dam cateva ore la congelator.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

babi5 1

04.07.2014, 07:49

O portie dubla si la Babi ma topesc dupa inghetata

Xandrinne 1

22.12.2014, 06:32

reisnaor_2006 1

08.06.2015, 14:16

la tine ma mut,pe cuvant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine