Tort de mere cu bezea

de alldaycooking in Torturi, 2 Ian 2012 | 2606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri fructoza
  • 50 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 mana de stafide
  • scortisoara
  • 10 linguri de faina
  • 10 gr praf de copt
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 4-5 linguri zahar brun
  • 1 lingura de unt  
  • nuci zdrobite
  • scortisoara
  • cardamon
  • ghimbir
  • Crema vanilie:
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenuse
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri fructoza
  • 30 gr unt
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 mana de nuci taiate grosier
  • Decor:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu bezea:

Pandispan:


Ouale le-am frecat cu fructoza, apoi am adaugat uleiul treptat, amestecand ca si la maioneza. Am adaugat laptele, apoi faina si am amestecat foarte bine pentru a se omogeniza compozitia. La sfarsit am adaugat putina scortisoara, praful de copt si stafidele, apoi am amestecat din nou. Am copt intr-o tava rotunda pe hartie de copt. Temperatura de coacee a fost de 170 grade Celsius, cuptorul fiind setat pe ventilatie.


Mere caramelizate:


Merele le-am curatat de coaja, am scos cotoarele si le-am taiat cubulete. Zaharul brun l-am caramelizat usor, apoi am pus merele, nucile si untul peste caramel. Am amestecat pentru ca merele sa fie acoperite cu caramel. Inainte de a lua de pe foc am adaugat condimentele. Merele caramelizate le-am asezat peste pandispan, in tava in care am copt blatul.


Crema de vanilie:


Am pus la fiert 600 ml de lapte impreuna cu pastaia de vanilie, taiata pe lungime. Intr-un castron am pus oul, galbenusele si fructoza, le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 ml lapte si faina si am amestecat foarte bine. Cand laptele a inceput sa fiarba, am scos pastaia de vanilie, am adaugat crema cu oua si am amestecat incaontinuu pana cand crema a fost fiarta. Am lasat la racit crema de vanilie, cand era putin calduta inca am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana cand s-a topit. Am pus crema de vanilie peste mere si am lasat la rece 2-3 ore.


Bezea:


Cele 5 albusuri le-am mixat pana cand am obtinut o spuma consistenta, apoi am adaugat treptat zaharul pudra. Am presat nucile si am amestecat usor cu o spatula. Am pus la copt pe hartia de copt pe care desenasem un cerc putin mai mare decat tava in care pregatisem tortul. Am copt la 90 de grade Celsius bezeaua, timp de mai multe ore, la sfarsit am lasat usa cuptorului intredeschisa si bezeaua s-a intarit usor. Bezeaua am pus-o peste crema de vanilie, dupa ce am asezat tortul pe un platou.


Decor:


2 albuse le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul pudra. Spuma rezultata se poate pune sa fiarba la bain-marie sau se poate folosi si nefiarta, in functie de preferinte. Cu aceasta spuma am decorat tortul de jur imprejur.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

brunetica 1

03.01.2012, 09:12

ce bine arata

Cris2711 1

03.01.2012, 13:19

Ah ce bunatate de tort cu bezea

mena29 1

09.01.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere