Tort de mere cu nuca si frisca

de Sidy in Torturi, 10 Noi 2010 | 4678 vizualizari

 

Stiu ca sunt o sumedenie de retete pentru acest tort , dar eu am sa va arat cum il fac eu...
Un tort foarte usor si mult apreciat de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 8-9 mere
  • 14 linguri zahar
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 50 g stafide
  • 70 g nuca
  • scortisoaraf
  • risca
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu nuca si frisca:


6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel.

Curatam merele inclusiv de cotor.In locul lasat liber de cotor , cu lingurita punem amestecul format din nuca faramitata, stafidele muiate in rom, zahar si scortisoara.

Asezam merele in cratita cu zaharul caramel racit . Peste ele punem pandispanul facut astfel :

- separam albusurile de galbenusuri

- galbenusurile cu 6 linguri de zahar se mixeaza bine pina cand isi tripleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat si apa si amestecam bine.

- albusurile se bat spuma tare.

- faina si praful de copt se adauga compozitiei de galbenusuri.

- 1/2 din albusuri se amesteca incet cu aceasta coca apoi adaugam si cealalta 1/2.

Dupa ce am pus pandispanul peste mere se da cratita la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade.Se coace aproximativ o ora si se incearca pandispanul cu scobitoarea.Daca iese curata din pandispan inseamna ca pandispanul este copt.

Dupa ce s-a copt tortul il rasturnam pe o farfurie astfel ca merele ce au fost jos sa fie acum sus.

Se da tortul la rece.

Frisca se face dupa indicatiile de pe plic apoi se orneaza tortul.

Daca este nevoie se mai poate adauga in farfurie sirop de zahar ars....

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sidy 1

10.11.2010, 18:54

Ma bucur ca si voua va place tortul acesta minunat !
Corinaaaa....m-am mutat mama in casuta noua....acum stau la o strada de tine....Pe Iuliu Maniu.

diaconta 1

10.11.2010, 19:07

Sidy sa ai noroc in casa noua dar ce bine ar fi fost sa stai aproape de mine,sa pot veni la masa

epurasha2bb 1

11.11.2010, 11:00

si noua ne place la nebunie tortul cu mere! imi amintste de copilarie!5f!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze