TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

de Panacris in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 1067 vizualizari

 

Corinuta, m-am conformat;) Am adus rețeta ;) În principiu e complicată, dar după ce o prepari o dată, deja e tare simplă;) Am încercat sa redau exact ce și cum, am preparat ;) Gasiti aici reteta video ;) http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/  

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Biscuiți digestivi 350 g,
  • Margarină Rama Maestro ( unt) 350 g,
  • Pentru umplutură:
  • Mere acrișoare cca. 1250 g,
  • Merișoare confiate cca. 50 g,
  • Zahăr tos cca. 100 g,
  • Cremă de vanilie cca. 500 g, (Instant de la Dr. Oetker),
  • Pentru glazură:
  • Zahăr tos cca. 150 g,
  • Smântână lichidă cca. 200 g,
  • Margarină Rama Maestro/unt cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ:

Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au pătrată, unsă cu puțină margarină/unt și presărată cu zahăr. Atenție, sfatul lui Vlădutz, se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri, apoi se dă la rece cca. 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator.

Merele se curăță de coajă, se înjumătățesc, apoi se taie cubulețe. Intr-o tigaie,  se adaugă cubulețele de mere, zahărul și se pun la foc iute, ca să se caramelizeze, cca. 10 minute, amestecându-se ușor, spre final se adaugă și merișoarele.

De data asta am folosit Crema Cremsnit de la Dr Oetker. Folosiți instrucțiunile de pe ambalaj :D În laptele rece, se adaugă praful de cremă, se mixează rapid, sau se amestecă energic cu telul, cum a făcut Licurici ;), până se obține o cremă consistentă.

Data viitoare voi prepara crema de vanilie clasică, cu ouă fierte pe BainMarie, zahăr, amidon, lapte  și unt ;)

Așa, să revenim. Blatul de biscuți se scoate de la rece, se toarnă crema de vanilie, apoi compoziția  de mere, ce se se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri. Prăjitura se dă din nou la rece, cât timp ne ocupăm de glazura caramel.

 

Zahărul pentru caramel se pune la topit la foc iute, după ce s-a caramelizat, se adaugă smântâna și se amestecă, continuu pe foc mic, ca să nu se ”brânzească” ( Rita și Laura știu:D)), până se obține o cremă subțire, ca și o glazură. Excepția de la regulă: Dacă se taie ”glazura” cum mi s-a întâmplat :D , ”nu vă panicați copii!”:D, astea-s vorbele lui Vlădutz, treceți glazura printr-o strecurătoare și apoi dați din nou la foc mic, ca să se omogenizeze. Peste prăjitura rece, se toarnă glazura-cremă caramel, se uniformizează cu o spatulă, apoi se dă din nou la rece, preferabil până a doua zi ;) Spor și poftă bună! Atenție, e periculos de dulceeeeee ;) 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:10

super bun!

mihaelar63 1

22.12.2015, 00:53

Si eu vreau

ancutsa 1

11.10.2016, 13:35

Yammi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!