Tort de portocale

de meosiris in Torturi, 1 Aug 2009 | 2233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  BLAT:
  • 4 galbenusuri
  • 120g miere
  • 4 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 4 albusuri
  • 140g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • .CREMA:
  • 1 galbenus
  • 75g miere
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 250 ml frisca vegetala.
  • SIROP:
  • Zahar
  • Apa
  • Esenta de rom
  • .GLAZURA:
  • Portocale
  • 1 plic praf tort gelle
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
 -Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.

-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .


-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.Gata tortuletul!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

26.01.2011, 09:24

ce frumos e

tanyapatap 1

28.01.2011, 23:08

Rux 1

28.01.2011, 23:12

Splendoare in bucataria Iuliei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32