Tort de primavara

de cccris in Torturi, 22 Mar 2010 | 2747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 120 gr zahar,
  • 120 gr faina.    
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  •  1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 1/2 pahar lapte sau apa
  • esenta rom
  • 200gr frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2-3 tringhiuri Toblerone
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.


Se pune gelatina la inmuiat.


Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si se adauga treptat laptele amestecind mereu pina devine ca o ciulama mai groasa. Se ia de pe foc.


Incorporam esenta de rom si ciocolata pina la topirea acesteia.


O lasam la racit pina mai e foarte putin calda, dar o batem cu telul din cind in cind.


Dizolvam gelatina conform instructiunilor de pe pachet.


Batem frisca cu zaharul pudra si o adaugam la crema de ciocolata.


Punem si gelatina si amestecam pina la incorporarea acesteia.



Blatul l-am taiat in 2 foi, am decupat un cerculet mai intr-o parte din ambele foi si l-am pus deoparte.


Am pus primul blat in forma, dar inelul nu l-am strins ca sa se acopere marginile foii cu crema de ciocolata.


Am turnat jumatate din crema, am pus al doilea blat, am umplut gaura de la decupare, am adaugat cerculetele ca un munte peste gaura acoperita si am invelit totul cu restul de crema. Se poate face si normal, fara denivelari.


Am lasat tortul la frigider citeva ore, am desprins crema de pe inelul formei de tort cu un cutit cu lama lunga si arata ca in poza de mai jos.


Am pus florile din pasta de zahar direct peste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Oana 1

22.03.2010, 23:57

Super!

Rocsi 1

24.03.2010, 22:13

bun bun

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:45

is curioasa cum arata tortul de toamna sau de iarna ca asta e demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu iaurt si ananas