Tort de sarlota

de Giana in Torturi, 25 Mai 2014 | 4944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • 200 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (300 ml pt compozitie, 200 ml pt decorat)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze.


Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit, se bate frisca si se amesteca cu sarlota.


Jumatate de compozitie se lasa simpla iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.


Pentru a servi mai usor, in loc de blat am asezat cativa biscuiti in forma pentru tort. De jur imprejur am ornat cu jumatati de caspusi peste care am varsat cele doua compozitii de sarlota.


Sarlota trebuie sa stea in frigider cateva ore ca sa se intareasca, dupa care poate fi ornata cu frisca si fructe dupa bunul plac.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

26.05.2014, 15:17

o bunatate

mirela0911 1

27.05.2014, 15:11

frumos tort!

Giana 1

27.05.2014, 16:15

Multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!