Tort Diplomat

de Lau in Torturi, 3 Mar 2014 | 4443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 lingura amidon
  • zeama de la1/2 lamaie
  • 5 linguri zahar
  • fructe(zmeura,afine,portocale,mandarine)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Blat - Intr-un bol adaugam galbenusurile si apa, mixam timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cacao, esenta si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.


Crema - Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert si cand s-a incalzit adaugam treptat peste galbenusuri, punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. La finam adaugam zeama de lamaie, amestecam si lasam sa se raceasca.


Gelatina o punem la hidratat cu apa rece cat sa acopere, lasam cca 10 minute, dupa care o punem pe baie de aburi, apoi o adaugam in crema.


Mixam frisca si adaugam peste crema, adaugam si fructe, amestecam pana ce se omogenizeaza.


O tava cu pereti detasabili o invelim cu folie alimentara si adaugam felii de portocala, mandarina, zmeura si afine


Adaugam crema si dam la rece 10 minute dupa care adaugam blatul si dam la frigider cca 2-3 ore (eu am lasat peste noapte)


A 2 zi rasturnam pe un platou si decoram dupa plac (sau lasam asa)

 

TIPS-URI

1

Pentru blat m-am inspirat de la Gaby

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

03.03.2014, 22:13

Foarte frumos Lau!

Lau 1

04.03.2014, 08:34

gaby_gabytza 1

07.03.2014, 17:09

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas