Tort Diplomat

de Lau in Torturi, 3 Mar 2014 | 7926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 lingura amidon
  • zeama de la1/2 lamaie
  • 5 linguri zahar
  • fructe(zmeura,afine,portocale,mandarine)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Blat - Intr-un bol adaugam galbenusurile si apa, mixam timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cacao, esenta si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema - Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert si cand s-a incalzit adaugam treptat peste galbenusuri, punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. La finam adaugam zeama de lamaie, amestecam si lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat cu apa rece cat sa acopere, lasam cca 10 minute, dupa care o punem pe baie de aburi, apoi o adaugam in crema.

Mixam frisca si adaugam peste crema, adaugam si fructe, amestecam pana ce se omogenizeaza.

O tava cu pereti detasabili o invelim cu folie alimentara si adaugam felii de portocala, mandarina, zmeura si afine

Adaugam crema si dam la rece 10 minute dupa care adaugam blatul si dam la frigider cca 2-3 ore (eu am lasat peste noapte)

A 2 zi rasturnam pe un platou si decoram dupa plac (sau lasam asa)

TIPS-URI

1

Pentru blat m-am inspirat de la Gaby

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

03.03.2014, 22:13

Foarte frumos Lau!

Lau 1

04.03.2014, 08:34

gaby_gabytza 1

07.03.2014, 17:09

super arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture diplomat