Tort cioco-piersica

de silvi0ara in Torturi, 22 Feb 2010 | 2090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 130g ciocolata amaruie
  • 130g unt la temperatura camerei
  • 175g faina
  • o priza sare
  • coaja zasa de lo o portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500g piersici din compot
  • 125g iaurt
  • 125g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 ml lichior Amaretto
  • 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50g ciocolata rasa
  • 3 jumatati de piersica.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cioco-piersica:

Blatul:


Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se incinge cuptorul la 180gC.


Se amesteca untul moale cu 100g zahar,sarea,zaharul vanilat si coaja de portocala,apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri.Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt,se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar(80g).


Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute.Se incerca cu scobitoarea.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici,dar nu prea mult.


Intre timp se pregateste crema:


Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana,zeama de lamaie si 3 linguri de zahar,apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.(eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot-4-5 linguri).


Apoi se adauga frisca batuta ,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la frigider sa se intareasca.


Se taie cubulete piersicile(mai putin 3-4 jumatati care se pastreaza pentru ornat),peste care se adauga lichiorul,se lasa 10-15 minute sa intre lichiorul in ele.Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama.


Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema.Tortul se finiseaza cu restul de frisca(200ml)batuta bine cu intaritorul.


Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa.Se lasa la rece cel putin 2 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-piersica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (9)

Oana 1

22.02.2010, 15:52

Cred ca e suuper combinatia!

Teo 1

22.02.2010, 19:49

are o crema buna , rau!mananci de mori!

elena1988 1

10.03.2011, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste