Tort Diplomat

de Laly in Torturi, 19 Apr 2010 | 14126 vizualizari

 

Si cum au trecut sarbatorile, cei dragi mie au mai vrut ceva dulce.Asa ca le-am pregatit un tort rapid si racoros.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mari
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 30 gr gelatina (adica 3 pliculete ) de la Dr Oetker
  • fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc
  • 500 ml frisca Hulala
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • kiwi,piersici,ananas,visine din compot
  • 1 esenta de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete.

Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa.

Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la rece.

Cand crema s-a legat,se da jos de pe foc.

Se lasa putin la rcait si cand este calduta,nu fierbinte se amesteca cu gelatina.

Frisca se scoate din frigider,se adauga esenta de lamaie si fructele taiate.

Se adauga si crema si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic.

Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot,unul de crema,piscoturi,crema si ultimul rand piscoturi.

Se da la rece cateva ore,sau cine are rabdare pana a doua zi.

Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot.

                                           POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci