Tort diplomat cu capsuni

de Julie in Torturi, 23 Mai 2010 | 12356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana lapte dulce
  • o cana cu zahar tos
  • o cana cu zahar farin
  • 800 g smantana ( pentru frisca)
  • un intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 40 g gelatina
  • zeama de la un  compot de capsuni
  • 300 g capsuni ( proaspete sau din compot)
  • stafide inmuiate in rom
  • un pachet piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.

Batem smantana cu zaharul farin si intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.



Pregatim umplutura:



Batem putin ouale cu zaharul tos, le amestecam cu laptele si le punem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o budinca. Dam compozitia la rece.

Dupa ce s-a racit bine adaugam gelatina, trei sferturi din frisca, stafidele , o parte din capsuni taiate mai mici (scurse bine de zeama) si amestecam usor.



Tapetam un vas rotund cu folie alimentara. Asezam pe fund capsuni taiate iar pe margini piscoturile in picioare.

Turnam umplutura si nivelam. Repartizam cateva capsuni si deasupra.

Dam tortul la rece.

Dupa ce s-a racit il rasturnam pe platou si il ornam cu restul de frisca.



Putem face asa sau : dupa ce rasturnam tortul il ornam cu frisca si deasupra si putin pe margini, apoi asezam piscoturile si le legam frumos cu o fundita! Asta pentru cine vrea ca piscoturile sa ramana crocante. :)



Putem folosi piscoturi sau nu.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

nadina73 1

23.05.2010, 18:43

felicitari pt avansare ,iar tortu arata super bine 5 furcu

Julie 1

24.05.2010, 08:12

Multumesc Ramo!

Julie 1

24.05.2010, 08:13

Multumesc Nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu fructe de padure