Tort diplomat cu struguri

de diaconta in Dulciuri, 16 Oct 2010 | 3381 vizualizari

 

Din categoria "n-a iesit ce-am vrut"

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • vanilie,lamaie

Pentru crema:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 plc gelatina tort gele
  • coaja de portocala

Sirop de zahar pentru insiropat blatul. Struguri si frisca pentru decor

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu struguri:

Blat:


Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt.


Albusurile se bat spuma tare.


In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos in sus.


Se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute.Dupa ce blatul a crescut se reduce putin focul in cuptor.


Crema:


Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute.


Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma frumoasa.Se pune pe bain marine ,se adauga gelatina taiata in bucati,amestecam tot timpul.


Cand gelatina s-a topit se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga vanilia si coaja de portocala.


Se bate frisca spuma si se adauga in amestecul de oua mixand in continuare.


Blatul se taie in doua pentru a putea pune crema la mijloc.


In tava in care am copt blatul,am pus o folie si niste boabe de struguri.


Am preparat gelatina tort gele dupa instructiunile de pe ambalaj,am turnat-o peste boabele de struguri si asezam jumatatea de deasupra a blatului.


Am insiropat blatul si am asezat crema si boabe de struguri.Apoi peste crema se pune cea de-a doua parte de blat si se da la frigider pentru 2 ore.


Dupa ce l-am scos de la frigider l-am rasturnat pe un platou si l-am ornat cu struguri si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

epurasha2bb 1

21.10.2010, 20:17

opera de arta!5 furculite!

diaconta 1

21.10.2010, 20:20

Roberta ai vazut in ce categorie intra?mereu trebuie sa ma grabesc la final

mena29 1

29.10.2010, 20:09

mie-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere