Tort Dobos cu alune de padure

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 3989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 6 oua, separate
  • 130 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr faina, cernuta
  • 75 gr alune de padure macinate
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 700 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 6 albusuri
  • ½ lingurita acid citric
  • 50 ml cafea gata preparata
  • 40 gr pudra de cacao, cernuta
  • un praf de sare
  • Pentru décor si asamblare
  • 200 gr zahar
  • 50 gr alune de padure, usor prajite si decojite
  • rom, pentru perierea blatului (optional)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos cu alune de padure:

Pentru aluat

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri a cate 20 cm diametru pe fiecare foaie de copt, apoi intoarce foile de copt invers (cu desenul in jos), pe tava.

Bate albusurile spuma, apoi adauga gradat 3 linguri zahar.Bate-le pana devin spuma tare. Pune-le deoparte.

Bate, cu mixerul, galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce mixerul lasa urme la ridicarea acestuia.Adauga vanilia si amesteca.

Inglobeaza usor cu o spatula faina cu alunele macinate si sarea in amestecul cu galbenusuri.Apoi, inglobeaza albusurile batute, in 3 transe.

Imparte aluatul obtinut in fiecare cerc desenat (aprox.3 linguri aluat/cerc), intinzandu-l egal pana la margini.Da cercurile de aluat la copt 7-9 minute.Dupa ce blaturile de aluat s-au copt, lasa-le sa se raceasca complet.



Pentru crema

Intr-o cratita, pune zaharul cu apa, pe foc potrivit, lasandu-le sa fiarba pana amestecul va incepe sa se caramelizeze, apoi se ia de pe foc.

Bate albusurile cu acidul citric pana ce devin spuma.Gradat, amestecand, adauga siropul de zahar.Continua sa amesteci pana ce compozitia se va raci.

Cu viteza mixerului la mediu, adauga untul, cate 1 lingura pe rand, pana s-a incorporat.

Adauga cafeaua, ciocolata topita, cacaoa si sarea, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza.Pastreaza crema la temperatura camerei.



Pentru décor si asamblare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se lasa sa se raceasca putin.

Aseaza primul blat pe farfuria de servire.Periaza blatul cu putin rom (daca doresti), apoi unge-l cu un strat subtire de crema.Repeta cu blaturile ramase si crema.La sfarsit, unge cu crema intreg tortul.

Stropeste tortul cu zaharul caramelizat, apoi decoreaza-l, dupa fantezie, cu crema ramasa si alune de padure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

susu 1

03.05.2010, 21:09

Ir ti-am dat 5 furculite. Nu ma pot abtine la ciocolatoase. Sunt inebunita dupa torturi si mai ales cu ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu capsuni si ricotta