Tort ecler

de Lau in Torturi, 3 Iul 2013 | 4711 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumoasa varsta,

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 8 oua
  • 1 lingurita sare
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • Decor
  • coji de eclere
  • frisca
  • zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.


In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)


Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.


Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.


Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.


Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

marianascarlat 1

19.01.2014, 10:35

babi5 1

15.12.2014, 11:35

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica