Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

de Catalina L in Dulciuri, 11 Feb 2016 | 1158 vizualizari

 

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site.
Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

 

INGREDIENTE

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras:

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.


Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.


Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.


Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.


Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.


Ungem cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.


Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).


Crema de mascarpone cu vanilie:


Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone.


Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider.


Glazura " Ganache " :


Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie.


Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.


Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.


Se lasa un pic sa se raceasca.


Montare:


Taiem fiecare blat în 2 discuri.


Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.


Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.


Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.


Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).


Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru a recupera excesul de glazura).


Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet.


Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.


Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.


Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore.


Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana


Poftă bună !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

11.02.2016, 14:37

multumesc din suflet, va pup pe toti

Constelatialeu 1

11.02.2016, 17:54

La multi ani !

Rocsi 1

11.02.2016, 20:01

Felicitari Catalina si sa ne incanti mereu cu retete delicioase, asa cum o faci doar tu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (reteta video)