Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

de Catalina L in Dulciuri, 11 Feb 2016 | 4347 vizualizari

 

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site.
Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

 

INGREDIENTE

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras:

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.

Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.

Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.

Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.

Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.

Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).

Crema de mascarpone cu vanilie:

Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 

Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :

Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie. 

Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.

Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.

Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:

Taiem fiecare blat în 2 discuri.

Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.

Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.

Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.

Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).

Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.

Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.

Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 

Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana

Poftă bună !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

11.02.2016, 14:37

multumesc din suflet, va pup pe toti

Constelatialeu 1

11.02.2016, 17:54

La multi ani !

Rocsi 1

11.02.2016, 20:01

Felicitari Catalina si sa ne incanti mereu cu retete delicioase, asa cum o faci doar tu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata