Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca

de deyutzky in Torturi, 28 Iul 2013 | 9765 vizualizari

 

Double anniversary: Our Birthday and My Birthday

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat (6 foi):
  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 375 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • Crema mascarpone:
  • 500 gr mascarpone
  • 350 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • inca 400 ml frisca lichida (pentru a umple celelalte straturi)
  • Decor:
  • trandafiri din crema de unt (300 gr unt la temperatura camerei, amestecat cu 4-5 linguri zahar pudra sau dupa gust)
  • afine
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca:

Crema de mascarpone:


Mixam mascarpone cu zaharul pudra pana devine ca o crema dupa care adaugam esenta de vanilie.


Mixam 350 ml frisca lichida pana se intareste bine apoi incorporam frisca in crema de mascarpone si dam la rece pt minim 1 ora.


Restul de frisca (cei 400 ml) se mixeaza bine in alt bol si se da la rece pt minim 1 ora.


Blat:


Mixam timp de cateva minute ouale cu zaharul dupa care adaugam pe rand uleiul si laptele caldut.


Punem si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, iar la sfarsit punem sarea si mixam la treapta cea mai mica a mixerului, pana se incorporeaza tot.


Eu am impartit aceasta compozitie in 6 parti egale si am copt 6 foi astfel:


-am tapetat o tava cu hartie de copt, am turnat prima parte de compozitie si am dat la cuptor pentru aprox 10-15 min la foc mic.


-la sfarsit se verifica blatul cu o scobitoare pentru a fi bine facut.


-toate cele 6 foi se coc la fel ca prima.


-lasam foile la racit apoi luam 3 foi si le taiem dupa marimea unui bol mai mic.(restul de blat care va ramane il sfaramati si il veti folosi la decorarea tortului)


-la sfarsit vom avea 3 blaturi de dimensiunea tavii in care am copt si 3 blaturi mai mici.


Asamblare tort:


Se incepe cu blaturile mari: se pune pe o tava primul blat, se insiropeaza cu putin sirop(obtinut din amestecarea a 300 ml apa, esenta de rom si zahar) si se acopera cu un strat gros de crema mascarpone.


Se pune imediat al 2 blat mare, se insiropeaza, se acopera cu un strat gros de frisca si se termina cu cel de-al 3lea blat mare insiropat.


Acoperim ultimul blat cu un strat subtire de frisca peste care punem primul blat mic si il insiropam.


Punem un strat gros de crema mascarpone, continuam cu al2lea blat mic pe care il insiropam, adaugam un strat generos de frisca si terminam cu al3lea blat pe care il insiropam.


Imbracam tortul intr-un strat fin de frisca si incepem sa-l decoram.


Eu l-am decorat cu trandafirasi de unt pe care i-am realizat dupa urmatorul video: http://www.youtube.com/watch?v=WX_oPAwx56Q ....eu n-am avut acel suport din metal si am realizat toti trandafirii pe fundul unul pahar de sticla inalt, iar ca sa-i desprind am folosit un cutit cu lama lata pe care l-am udat inainte... merge bine si asa, doar ca iti trebuie multa rabdare!:D


Pe margini am pus blatul sfaramat, apoi l-am decorat cu afine.


Serviti, va rog!:P


PS: e posibil sa va mai ramana putina crema si niste blat. Eu le-am pus in pahare si le-am consumat asa ca o degustare inainte de taierea tortului :))



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu crema de mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 23:04

gaby_duceag 1

12.02.2014, 23:03

wow!
eu si la asta eram dusa)))

deyutzky 1

12.02.2014, 23:37

Gaby)unde??

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone