Tort Felicia

de diaconta in Torturi, 30 Iul 2011 | 11935 vizualizari

 

Acest tort este dedicat surorii mele care si-a aniversat ziua de nastere.De aceea i-am si dat numele ei.Am vrut sa fac o combinatie de arome care sa se potriveasca firii ei blânde dar tenace,asa ca am ales cafeaua pentru blat,piure de castane fin si aromat pentru crema,alune de padure si totul „imbracat” cu o banda de ciocolata.Banda de ciocolata cu „pocnitori” m-a obsedat de cand am vazut-o la Miha,foarte mari emotii mi-a dat insa „confectionarea” ei.Am sa-i spun inca o data La multi ani surioarei mele dragi si am sa va dedic si voua ,dragi bucatarasi,acest tort,impreuna cu multumiri pentru frumoasele cuvinte la implinirea unui an de bucatareala.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea instant
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte condensat
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Stafide
  • Rom

Crema: 

  • Un borcan piure de castane (350 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr frisca lichida
  • Stafide
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte condensat
  • Alune de padure

Sirop de fructe de padure pentru insiropat blatul

Decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • Alune
  • Bomboane raffaelo cu crema de alune
  • Bilute de ciocolata

Banda de ciocolata:

  • 400 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • Si …o folie pentru ambalat cu buline…sau “pocnitori”
  •  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Felicia:

Blat:



Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.



Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom.



Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.Adaugam si stafidele,pastram cateva si pentru crema.



Punem compozitia intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 35 de minute.Lasam pe un gratar sa se raceasca.



Crema:



Mixam frisca si o lasam la frigider.Topim ciocolata cu laptele condensat pe bain marine.



Mixam untul,adaugam ciocolata dupa ce s-a racit putin,apoi piureul de castane.



Adaugam stafidele inmuiate in rom si alunele de padure.Cateva alune le punem in ciocolata,le vom folosi la décor.



La final incorporam usor frisca batuta.



Taiem blatul pe orizontala,obtinand astfel trei foi de blat.Insiropam cu sirop de fructe de padure,pentru a mai atenua putin gustul puternic de cafea.



Punem crema intre straturile de blat.Imbracam in frisca si pe margini,astfel vom putea lipi banda de ciocolata.Lasam la frigider pana cand pregatim banda de ciocolata.



Pentru aceasta,taiem o fasie de folie putin mai lata decat inaltimea tortului.



Punem ciocolata impreuna cu untul si laptele la topit.Dupa ce s-a racorit putin,o asezam pe folie,intr-un strat suficient de gros ca sa acopere “bulele” din folie.lasam sa se intareasca.Va trebui s-o lasam atat cat sa ramana destul de maleabila cat sa se muleze pe tort,dar nici sa nu fie prea moale si sa curga.



Asa cum am spus,foarte mari emotii mi-a dat aceasta banda,dar in final cred ca rezultatul a fost acceptabil.



Punem din nou la frigider,pana cand banda de ciocolata se va intari ca sa putem dezlipi folia.



Dupa ce inlaturam folia,putem sa ornam cum dorim.Eu am folosit frisca,alune de padure,bilute de ciocolata si bomboane raffaelo cu crema de alune.



Chiar îi înteleg pe cei care urasc sa scrie reteta,vazand atata reteta ai putea crede ca tortul asta e cine stie cat de complicat si nu-i deloc asa.



Pofta buna!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Felicia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (186)

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:43

minunat tort

diaconta 1

09.12.2013, 09:30

Krysty,multumesc
Sunt mandra de tortul asta pentru ca a fost pe locul doi la categoria Desert la concursul Reteta anului 2011

Adele 1

19.08.2014, 15:49

Superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone