Tort Festiv

de JulyCris in Torturi, 24 Apr 2014 | 3823 vizualizari

 

Am facut acest tort pt ziua mamei mele care a fost imediat dupa Paste.Am luat de ici,de colo si a iesit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura rasa cu miere
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 plic cappucino
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 gr krantz
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Festiv:

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit.

Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce. Dupa ce s-a hidratat gelatina, o punem pe baie de aburi pana devine lichida. Amestecam gelatina cu compozitia de lapte condensat si dam la rece cel putin o ora pana devine ca o budinca. Batem frisca si amestecam cu crema de lapte condensat.

Taiem blatul in 3, insiropam cu siropul facut astfel: caramelizam zaharul, adaugam laptele, lasam pana se topeste zaharul, apoi luam de pe foc. Adaugam plicul de cappucino.

Insiropam fiecare blat si asamblam. Blat/jumatate din crema,blat/cealalta jumatate,blat. Deasupra am pus frisca amestecata cu Krantz. Frisca se bate bine si se adauga Krantz-ul facut din zahar caramelizat amestecat cu nuci.Se lasa la racit,dupa ce se raceste se rupe bucati mici si se baga in robotul de bucatarie. Am adaugat la decor frunze de ciocolata.

Reteta pt frunze o gasiti aici.

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul in 2,pt ca am facut o greseala. Am batut ouale intregi si nu a crescut asa cum ar fi trebuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Festiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

25.04.2014, 15:31

la multi ani mamei! sa se bucure de ani frumosi si sanatate!

JulyCris 1

25.04.2014, 16:36

Multumesc Rocsi,Laura!!! Va doresc la fel si voua!

robert_b 1

13.07.2014, 20:24

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu migdale, crema de lapte si ganache