Tort G

de Constelatialeu in Retete Montare D’oro, 22 Noi 2018 | 4762 vizualizari

 

Cei cu simtul umorului sigur  se gandesc la ce ma gandesc eu....dar puteti sa va dati cu parerea despre Tortul ''G'', sigur si limba are un punct G- papilele gustative-si atunci cand este lovit de arome, texturi si alte chestii afrodisiace este satisfacut, el punctu G.....pe asta am lamurit-o......Sa trec la aia cu nimic nu-i intamplator sau intamplator este ca se intampla ca  eu sa folosesc frisca Montare D`oro fara sa stiu ca intr-o zi Bucarasul o sa vina imbracat in Mos Craciun si-o sa puna de-un concurs....si uite cum se face ca eu am avut de facut un tort pentru o prietena si printre ingrediente se afla si frisca asta care e vedeta concursului cu pricina. Asadar si prin urmare datorita intamplarii intamplatoare uite si tortul pentru sarbatorita, pentru concurs sau doar pentru placerea mea de a ma juca in bucatarie......

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 170 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • Blat cu alune de padure
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 160 g alune de padure macinate
  • 2 linguri cacao
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 150 g zahar
  • 4 linguri lichior cafea
  • Crema cu ness
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g ness
  • 2 linguri lichior de cafea
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra Schogetten
  • 150 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri sirop de cirese amare
  • Frisca pentru decorat tortul
  • 350 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 3 linguri sirop cirese amare
  • un pic de colorant rosu
  • Cirese amare din dulceata
  • ciocolata( topita ) Dr.Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort G:

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am pus compozitia in forma de tort si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit.

Blat cu alune de padure. Am folosit aceiasi forma, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat faina amestecata cu cacaua si alunele macinate, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am pus compozitia in forma de tort si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit.

Blaturile le-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi se da la o parte de pe foc si se adauga lichiorul de cafea. Se lasa la racit.

Crema cu ness : Aceasta crema am pregatit-o in momentul cand m-am apucat sa asamblez tortul, este o crema rapida, care nu necesita prea multe batai de cap. In bolul robotului de bucatarie am pus mascarponele si frisca lichida. Separat intr-un bol am pus ness-ul, zaharul pudra si lichiorul de cafea si am frecat pana am obtinut o spuma. Aceasta spuma am pus-o in bolul robotului peste mascarpone si frisca si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema de ciocolata : Aceasta crema am preparat-o in doua etape, o etapa seara cand am facut si blaturile si a doua etapa a doua zi cand am asamblat tortul. Intr-un castron de inox am pus ciocolata, am adaugat frisca lichida si smantana de frisca si siropul de cirese amare, am pus castronul pe baie de abur. Amastecam continuu pana ce se topeste ciocolata, atentie nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la frigider pana a doua zi. A doua zi se pune in vasul mixerului si se mixeaza foarte bine, pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca pentru ornat. In vasul robotului se pune frisca lichida si smantana pentru frisca, neaparat sa fie foarte reci, apoi adaugam si siropul de cirese amare si un pic de colorant rosu. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca ferma cu care se poate orna.

Asamblare : Cele doua blaturi le taiem in doua parti. Asezam pe un platou blat cu nuca, insiropam bine si intindem crema cu ness, peste crema venim cu blatul cu alune, insiropam bine si intindem crema de ciocolata ( oprim un pic cat sa facem cateva ornamente deasupra) peste crema asezam cirese amare din dulceata, asezam blatul de nuca presam putin si apoi insiropam bine si intindem crema cu ness, peste care asezam si ultimul blat cel cu alune de padure si-l insiropam, apoi imbracam tortul cu crema de ness. Frisca o punem intr-un posh si incepem sa ornam cum avem inspiratie, facem si cateva ornamente din crema de ciocolata. Topim ciocolata si apoi ornam cu ea. Aici la parte cu ornat fiecare face in functie de inspiratia pe care o are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort G" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie