Tort inima

de Doralinda in Torturi, 1 Iun 2014 | 2053 vizualizari

 

Ciocolata, ciocolata si iar ciocolata! Un tort pufos si delicios! A fost destinat soacrei, deci ce buna nora are! ;)) Nu, nu! Nu va speriati, nu contine otrava, chiar daca l-am pregatit ptr ea! Stiam,ca copiii il vor manca, deci vi-l recomand cu placere! ;))

 

INGREDIENTE

  • Ptr pandispan aveti nevoie:
  • 6 oua
  • 340 gr zahar
  • putina sare
  • 160 gr faina care are praf de copt incorporat
  • 25 gr cacao 70%
  • Ptr crema:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 240 ml lapte caldut
  • 110 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 160 gr zahar pudra
  • 175 gr ciocolata pt topit
  • Ptr glazura:
  • 100 gr ciocolata ptr topit
  • 4 linguri unt
  • 320 gr zahar pudra
  • putina vanilie
  • 4-5 linguri coniac
  • frisca ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Ptr pandispan, bateti ouale cu zaharul si sarea pana se ingroasa compozitia si va avea o culoare galbuie ca lamaia. Amestecati faina cu cacao si puneti cate putin in compozitia de oua amestecand usor cu o spatula avand grija sa nu se "desumfle" compozitia, aceasta trebuie sa fie moale si pufoasa. Impartita compozitia in doua tavi cu dimensiuni diferite (in cazul in care nu aveti forma de inima, dupa care veti decupa), tavi care aveti deja pusa hartie de copt si coaceti la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia, incercati cu un varf de cutit daca e copt bine). Cand scoateti pandispanul din cuptor, intoarceti usor forma apoi trageti usor hartia de copt, lasandu-le sa se raceasca. Cand s-au racit, le inveliti in folie transparenta si lasati asa pana a doua zi ptr a face tortul.


Crema: intr-o craticioara, amestecati faina cu zaharul si puneti aceasta craticioara intr-o oala cu apa care fierbe (bainmarie). Puneti laptele cald si amestecati pana se ingroasa crema. Bateti galbenusurile, puneti putina din crema calda amestecand, apoi varsati in compozitie lasand pe foc cca 4-5 min (tot in bainmarie). Luati craticioara de pe foc si puneti jumatate din ciocolata care o aveti deja sparta in bucati mici si amestecati pana la omogenizare. Topiti restul de ciocolata la foc mic si lasati sa se raceasca. Amestecati cu robotul untul cu zaharul pana devine o compozitie pufoasa apoi adaugati ciocolata topita. Incercati din crema sa vedeti daca s-a racit bine, apoi adaugati compozitia de unt amestecand usor cu spatula. Taieti pe orizontal blaturile, apoi puneti in tava finala in care va ramanetortul, prima jumatate din blatul mare, il stropiti cu putin lapte amestecat cu cacao, puneti o parte din crema, apoi a doua jumatate din blatul mare, stropiti iar cu lapte si iar crema. La fel procedati si cu al doilea blat in forma de inima.


Ptr glazura:topiti ciocolata cu untul la foc mic (sau bainmarie), apoi luati de pe foc si puneti zaharul si vanilia, si coniacul. va iesi o glazura mai groasa, in cazul in care doriti mai lichida, adaugati 1-2 linguri lapte cald.


Acoperiti tortul cu glazura inca calda si lasati 1-2 ore inainte de a-l orna cu frisca sau alte garnituri. E de preferat sa il lasati la frigider peste noapte, va fi mult mai usor de taiat a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Coniacul din glazura, il puteti inlocui culapte sau apa

2

tortul va iesi si se va taia mai bine daca veti face cu o zi inainte blaturile.

3

blaturile invelite in folia de plastic, le puteti pastra la congelator timp de o luna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

02.06.2014, 17:26

))) ce simpatica esti!

JulyCris 1

02.06.2014, 18:17

Doralinda 1

03.06.2014, 01:14

Adica laura?! in legatura cu soacra?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici