Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)

de angyb in Torturi, 26 Sep 2013 | 6745 vizualizari

 

Cum de ziua mea si nici a lui Willi nu am fost acasa sambata am sarbatorit dupa aproape o luna zilele noastre de nastere si cum o prietena buna de ceva vreme ma tot inebunea ca vrea kinder pingui am hotarat sa o refac ,cu reteta de blat al lui Miha.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30ml lapte
  • 100ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40g cacao
  • 70 g faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 500ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • nutella
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 100g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita):

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si le incorporam la compozitia obtinuta .


Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Topim pe baie de abur ciocolata alba cu 200 ml de frisca dupa care punem compozitia obtinuta cateva ore la congelator. Batem spuma frisca ramasa si apoi adaugam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand devine o spuma tare.


Taiem blatul in 2. Punem borcanul de nutella in apa fierbinte ca sa se poata intinde mai usor. Luam deoparte 2 linguri de crema si le amestecam cu o lingura de nutella si le lasam deoparte pt.a le folosi la decorul tortului.


Intindem 1/2 din crema pe primul blat ,intindem un strat de nutella si dam la frigider cateva minute pana cand se intareste ciocolata. Intindem restul de crema si acoperim cu al doilea blat. Topim pe baie de abur ciocolata menaj cu untul si il turnam deasupra ca sa acopere tot tortul . Decoram cu crema amestecata cu nutella.


Pt.decorile de ciocolata alba : punem ciocolata intr-o punga de plastic ,punem panga intr-o craticioara cu apa fierbinte. Pe o hartie de copt desenam decorurile care dorim si cand ciocolata s-a topit taiem un colt mic a pungii si pe partea opusa a desenelor facem decorurile care am desenat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

angyb 1

27.09.2013, 12:59

Multumesc

Xandrinne 1

29.09.2013, 08:35

babi5 1

17.12.2014, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder