Desert cheesecake cu ciocolata si menta

de GeorgiG in Torturi, 30 Noi 2019 | 932 vizualizari

 

O combinatie perfecta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 110 g ciocolata neagra
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • un varf cutit praf de copt

Crema:

  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • 400 g smantana grasa
  • 150 g iaurt grecesc
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml sirop menta
  • 200 g zahar pudra
  • 50 g fulgi ciocolata alba
  • 50 g fulgi ciocolata neagra
  • 3 plicuri gelatina

Jeleu menta:

  • 200 ml sirop menta
  • un plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 150 g mascarpone
  • ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si menta:

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda si am introdus tava in cuptorul preincalzit.


Pentru crema am mixat smantana pentru frisca, am adaugat mascarponele, smantana si iaurtul. Am impartit aceasta compozitie in trei parti. Doua parti egale, mai mari si a treia parte mai mica. Partea cea mai mica de crema am amestecat-o cu 200 g ciocolata cu lapte topita la microunde si racita si un plic de gelatina.


In cele doua parti egale de crema am adaugat zahar pudra dupa gust ( cam 100 g in fiecare) si 100 ml sirop de menta. Intr-una am adaugat fulgi de ciocolata neagra si in cealalta fulgi de ciocolata neagra si cate un plic si jumatate de gelatina.


Am asezat blatul intr-o forma de tort rotunda cu peretii detasabili. In interiorul formei am asezat hartie de copt mai inalta decat peretii tavii. Primul strat de crema a fost cel cu fulgi de ciocolata neagra, apoi cel cu ciocolata cu lapte si ultimul strat de crema cu fulgi de ciocolata alba. Dupa ce am asezat fiecare strat de crema am introdus tava la congelator 10 minute, apoi am asezat stratul urmator.


Pentru jeleul de menta am amestecat siropul de menta cu un plic de gelatina.


Pentru ornat am folosit frisca amestecata cu mascarpone si putin zahar pudra si bucati de ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:01

Ancutsa 1

22.12.2019, 23:07

Delicios!

Rahela Velicu 1

25.12.2019, 00:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi noi cu afumatura
  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata