Tort Kodrit Kadir

de Ina in Torturi, 6 Aug 2010 | 3078 vizualizari

 

L-am facut de ziua sotului, din dorinta de a face si ceva nou. S-a papat cat ai clipi... :D Singurul lucru cu care am gresit ( zic eu...) a fost ca am folosit o tava dreptunghiulara , in final tortul nefiind destul de inalt .....:P
Multumesc tuturor celor ce au postat pe bucataras.ro aceasta reteta :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:  
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de rom
  •   Pentru crema avem nevoie de:  
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel avem nevoie de:  
  • 5 linguri de zahar
  • Pentru decor : 
  • frisca, 
  • nuca de cocos, 
  • bomboane decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand, celelalte ingrediente si omogenizam.


Crema caramel: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.


Caramelizam zaharul si-l lasam la racit.



Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat.


Desi avem impresia ca blatul se imprasti3 in tava, in timpul coptului se va ridica la suprafata, cele doua compozitii separandu-se foarte bine.



Coacem in cuptorul incins. Timpul de coacere depinde de cuptor ( cca 40 minute ).



Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca,apoi rasturnam cu grija, dintr-o miscare, pe platoul de pe care se va servi.


Decoram dupa preferinte: eu am folosit frisca amestecata cu nuca de cocos ;)





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ina 1

07.08.2010, 20:47

Gaby, adica eu = grozavie ?

ela 1

07.08.2010, 20:50

la multi ani,sotului,ca are dreptate bucataras....la fel si gaby

Ina 1

07.08.2010, 21:06

Multumesc, Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta