Tort la metru (sau Chec la metru)

de miremirc in Torturi, 2 Feb 2013 | 40624 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 Checuri :

  • 7 oua
  • un praf sare
  • 400 g zahar (1+1/2 cana)
  • 260 g faina (1+1/2 cana)
  • 200 ml ulei (1/2 cana)
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 1-2 lg cacao

Crema :

  • 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt

Glazura :

  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Decor :

  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru (sau Chec la metru):

2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.


Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.


Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.


Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)


Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.


Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.


Checurile racite, le taiem feliute.


Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.


Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.


Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.


Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.


Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru (sau Chec la metru)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

26.05.2015, 08:28

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:51

dantes 1

06.01.2017, 06:39

Bun! as manca vreo 3 metri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort la metru cu glazura de lamaie