Tort la metru (sau Chec la metru)

de miremirc in Torturi, 2 Feb 2013 | 70126 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 Checuri :

  • 7 oua
  • un praf sare
  • 400 g zahar (1+1/2 cana)
  • 260 g faina (1+1/2 cana)
  • 200 ml ulei (1/2 cana)
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 1-2 lg cacao

Crema :

  • 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc)
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt

Glazura :

  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Decor :

  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la metru (sau Chec la metru):

  2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.

  Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

  Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.

  Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)

  Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.

  Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.

  Checurile racite, le taiem feliute.

  Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.

  Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.

  Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.

  Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.

 Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la metru (sau Chec la metru)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort la metru cu glazura de lamaie