Tort pufos si crocant

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 2146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 10 gr zahar vanilat
  • 100 gr unt, topit
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr ciocolata alba
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 gr cocos
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pufos si crocant:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de copt dorita.

Pentru blat topeste la bain-marie untul cu ciocolata apoi incorporeaza smantana. Bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amestecul cu unt. Inglobeaza apoi faina amestecata cu praful de copt urmata de albusurile batuta spuma cu un praf de sare.Toarna aluatul in forma pregatita, turnanad doar cat pentru o foaie de blat. Da la copt pana cand la inseararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Repeta procedura pana cand aluatul s-a terminat. Lasa foile de blat sa se raceasca complet.

Bate frisca lichida. In jumatate din ea inglobeaza nuca de cocos.

Pentru asamblare, unge cate un blat cu ciocolata topita apoi cu crema cu cocos. Aseaza blaturile unul peste altul, ultimul sa nu fie uns cu nimic. Decoreaza tortul cu frisca ramasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pufos si crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

elena1988 1

02.03.2011, 11:07

LUK 1

02.03.2011, 12:36

super

adry88 1

11.06.2011, 17:59

ce grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA