Tort Luxita

de ionela2682 in Torturi, 22 Apr 2010 | 2311 vizualizari

 

pt ca nu cunosc adevaratul nume al acestui tort am decis sa-l botez!
daca stie careva numele nu ma supar daca ma corecteaza!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg nuca macinata
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • crema:
  • 1 cana zahar,
  • 5 oua ,
  • 1 lg cacao,
  • 1 1/2 cana nuca macinata,
  • 1/2 pachet unt (100 g),
  • esenta de rom
  • sirop :
  • 1 cana apa ,
  • 5-6 lg zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luxita:

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.


crema":1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min am calculat eu,se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor ,se amesteca bine pana se omogenizeaza.se lasa sa se raceasca


se face un sirop din apa si zahar la care adaugam si esenta de rom.


Blatul se taie in doua ,si insiropam, umplem cu crema trei sferturi din crema obtinuta ,restul o intindem deasupta si nivelam bine.Ca decor am folosit nuca macinata dar se mai poate folosi glazura deccicolata sau pur si simplu ciocolata topita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luxita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ela 1

22.04.2010, 23:56

cu nuca vreau si eu,o manac goala nuca in ultima vreme

diana_k 1

23.04.2010, 11:28

foaret bun tortul

ionela2682 1

23.04.2010, 15:12

da ela ai dreptate este foarte buna nuca in general ,faci bine ca o mananci goala!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"