Tort Luxita

de ionela2682 in Torturi, 22 Apr 2010 | 2707 vizualizari

 

pt ca nu cunosc adevaratul nume al acestui tort am decis sa-l botez!
daca stie careva numele nu ma supar daca ma corecteaza!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg nuca macinata
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • crema:
  • 1 cana zahar,
  • 5 oua ,
  • 1 lg cacao,
  • 1 1/2 cana nuca macinata,
  • 1/2 pachet unt (100 g),
  • esenta de rom
  • sirop :
  • 1 cana apa ,
  • 5-6 lg zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luxita:

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.


crema":1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min am calculat eu,se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor ,se amesteca bine pana se omogenizeaza.se lasa sa se raceasca


se face un sirop din apa si zahar la care adaugam si esenta de rom.


Blatul se taie in doua ,si insiropam, umplem cu crema trei sferturi din crema obtinuta ,restul o intindem deasupta si nivelam bine.Ca decor am folosit nuca macinata dar se mai poate folosi glazura deccicolata sau pur si simplu ciocolata topita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luxita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ela 1

22.04.2010, 23:56

cu nuca vreau si eu,o manac goala nuca in ultima vreme

diana_k 1

23.04.2010, 11:28

foaret bun tortul

ionela2682 1

23.04.2010, 15:12

da ela ai dreptate este foarte buna nuca in general ,faci bine ca o mananci goala!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort "Jumatate copt jumatate crema"