Tort Luxita

de ionela2682 in Torturi, 22 Apr 2010 | 1961 vizualizari

 

pt ca nu cunosc adevaratul nume al acestui tort am decis sa-l botez!
daca stie careva numele nu ma supar daca ma corecteaza!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg nuca macinata
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • crema:
  • 1 cana zahar,
  • 5 oua ,
  • 1 lg cacao,
  • 1 1/2 cana nuca macinata,
  • 1/2 pachet unt (100 g),
  • esenta de rom
  • sirop :
  • 1 cana apa ,
  • 5-6 lg zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luxita:

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.


crema":1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min am calculat eu,se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor ,se amesteca bine pana se omogenizeaza.se lasa sa se raceasca


se face un sirop din apa si zahar la care adaugam si esenta de rom.


Blatul se taie in doua ,si insiropam, umplem cu crema trei sferturi din crema obtinuta ,restul o intindem deasupta si nivelam bine.Ca decor am folosit nuca macinata dar se mai poate folosi glazura deccicolata sau pur si simplu ciocolata topita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luxita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ela 1

22.04.2010, 23:56

cu nuca vreau si eu,o manac goala nuca in ultima vreme

diana_k 1

23.04.2010, 11:28

foaret bun tortul

ionela2682 1

23.04.2010, 15:12

da ela ai dreptate este foarte buna nuca in general ,faci bine ca o mananci goala!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos