Tort merengue cu crema de lamaie

de Miha in Torturi, 8 Iun 2009 | 12133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 lamai
  • Pentru decor:
  • 150 ml frisca felii de lamaieciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort merengue cu crema de lamaie:

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.


Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.


Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.


Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.


Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort merengue cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Miha 1

16.08.2009, 01:40

Mihaela,imi pare tare rau ca nu ti-a reusit sau ca nu ti-a placut acest tort.Nu stiu daca ai gresit cu ceva sau daca is de vina ingredientele de acolo de la voi. Poate ca n-ai fiert suficient crema de lapte cu faina? Trebuie fiarta pana se ingroasa,ca o budinca.Cat despre cele 2 lamai...zic eu ca e chestie de gusturi...Mie nu mi s-a parut acra in combinatie cu bezeaua foarte dulce.Si da,blatul de bezea se inmoiae pana a doua zi,de la unt.Daca il taiai si papai dupa cateva ore,blaturile inca ar mai fi fost crocante.

Mihaela 1

17.08.2009, 11:15

sa stii ca am fiert destul de mult crema, si daca nu cumva am pus si un pic mai multa faina ca tot mi se parea ca nu e destul de groasa.. cine stie.. asa la gust mi-a placut, numai ca imi parea rau ca nu a iesit asa frumos ca al tau.. concluzia e ca tortul asta e bine sa il faci cand ai musafiri ca sa il termini pe tot atunci, sa savurezi si bezeaua ...

omul cat traieste invata!

Miha 1

17.08.2009, 15:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine