Tort Mihai

de Rocsi in Torturi, 8 Noi 2010 | 5533 vizualizari

 

Ce credeti ca numai voi ati facut tort pentru ziua de azi??hop si eu ..am facut tortuletul pentru unchiul meu Mihai daca tot se afla in tara....la multi ani tuturor ce se sarbatoresc azi si va dedic acest tortulet!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua mari
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura cacao
  • faina (in jur de 10 linguri)
  • crema:
  • 1 kg branza de vaci mai untoasa
  • 150 gr unt
  • 250 gr creme patisserie de la meggle
  • coaja de la o portocala
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 300 ml suc de portocale pentru insiropat
  • 1 plic tort jelee+200 ml suc portocale
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mihai:

Ouale le mixam spuma cu zaharul.

apoi punem esenta si uleiul.

praful de copt il amestecam cu faina ,apoi o punem treptat peste oua.

la urma adaugam si cacao.

amestecam bine toate ingredientele.

tapetam o tava detasabila de tort cu margarina si hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.

lasam blatul la copt pana este copt(facem testul cu scobitoarea).

il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.

crema:

branza o frecam bine cu mixerul.

punem untul ,la temperatura camerei,taiat cubulete si zaharul pudra.

mixam iar pana se incorporeaza untul.

adaugam si coaja de portocale si esenta de vanilie.

intr-un bol batem crema patisserie spuma pana se intareste.

apoi cu o lingura luam crema patisserie si o incorporam in branza usor usor.

luam o tava detasabila de tort si o imbracam in folie alimentara.

punem prima felie de blat,o insiropam cu suc de portocale apoi punem un strat generos de crema de branza.

punem al doilea blat,iar insiropat ,iar crema.

adaugam si ultimul blat ,il insiropam si il nivelam cu crema ramasa.

deasupra asezam felii de portocala si kiwi.

pregatim plicul de tort jelee conform instructiunilor de pe plac dar in loc de apa punem suc de portocale.

il turnam uniform peste fructe.

dam la rece tortul pentru 2 ore.

apoi il scoatem pe un platou si imbracam peretii tot in crema patisserie sau frisca.

cu ocazia asta am folosit si cantarul cumparat din camara si sunt incantata de el..merita sa il luati...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mihai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

11.11.2010, 19:38

mersi ruxy mult..te mai astept pe la mine.sper sa te simti bine alaturi de noi

Maria58 1

23.11.2010, 19:58

elena1988 1

11.02.2011, 15:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca