Tort Mimoza

de angyb in Torturi, 11 Mar 2013 | 6605 vizualizari

 

In Italia de ziua femei este traditia sa se daruiasca femeilor minozele, iar dulcele traditional de ziua femeii este "tortul Mimoza". L-am facut si eu cu doua zile de intarziere ca ieri am avut musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mimoza:

Blatul:


Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .


Cand blatul s-a racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului. Scobim blatul obtinand o adancitura in care turnam crema obtinuta. Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.


Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.




 

TIPS-URI

1

In locul amidonului se pot folosi 3 linguri de faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.03.2013, 21:27

Bun o fi...

diana_k 1

13.03.2013, 09:15

Panacris 1

22.03.2016, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie Dukan