Tort Mimoza

de angyb in Torturi, 11 Mar 2013 | 6070 vizualizari

 

In Italia de ziua femei este traditia sa se daruiasca femeilor minozele, iar dulcele traditional de ziua femeii este "tortul Mimoza". L-am facut si eu cu doua zile de intarziere ca ieri am avut musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mimoza:

Blatul:


Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie ,amidonul si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa dea in clocot adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam bine pana cand se ingrosa. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma .


Cand blatul s-a racit taiem cat mai subtire partea superioara a blatului. Scobim blatul obtinand o adancitura in care turnam crema obtinuta. Intindem si pe marginea tortului un strat subtire de crema.


Presaram deasupra miezul de blat taiat marunt.




 

TIPS-URI

1

In locul amidonului se pot folosi 3 linguri de faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.03.2013, 21:27

Bun o fi...

diana_k 1

13.03.2013, 09:15

Panacris 1

22.03.2016, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32