Tort Mousse

de deliciousflavours in Torturi, 2 Mar 2012 | 5675 vizualizari

 

Cu mana pe inima va spun ca este tortul meu preferat, nu doar pentru ca a fost tortul meu de nunta, ci si pentru ca este atat de fina si delicioasa…dar cum sa nu fie cand contine atat de multaaaa ciocolata ♥♥♥. Pentru reteta (cu mici modificari) ii multumesc Isabelei Dobrin ♥
Va doresc o primavara minunata si un weekend delicios! :*

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:  
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • ½  fiola esenta rom
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:  
  • 250 gr ciocolata alba
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 275 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:  
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 175 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata neagra:  
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 125 ml frisca
  • Ingrediente sirop:  
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • ½ fiola esenta rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mousse:

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.


Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.


Cremele se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.


Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.


Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mousse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

deliciousflavours 1

09.03.2012, 13:54

Doamne Ade, daca ai stii ce fericita m-ai facut cu aceste randuri minunate!!! Efectiv m-au trecut fiorii...Love u so much! Ne auzim scumpa mea, pupici dulci la toata lumea

RuxyRux 1

20.04.2012, 20:43

Exceptional! Am pus reteta la favo!!!

deliciousflavours 1

21.04.2012, 17:59

Ma bucur Ruxy ca-ti place reteta! Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Piramida cu stele