Tort Padurea Neagra

de Andreea Baraboi in Torturi, 26 Mai 2014 | 3682 vizualizari

 

Este tortul copilariei mele, il ador si acum is happy ca am invatat aceasta reteta . Mandra ca reusesc sa ii surprind pe cei dragi cu deliciile mele

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g de faina
  • 6 oua
  • 150 g de zahar
  • 25 g de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Decor si umplutura
  • 700 g smantana pt frisca
  • 500 g visine in compot sau congelate
  • o esenta vanilie
  • ciocolata fulgi [eu am folosit ciocolata rasa]
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blatul 

Am batut zaharul cu ouale si zaharul vanilat pana ce si-au dublat volumul, adaugam uleiul si amestecam bine pana devine lucios. Adaugam faina putin cate putin si amestecam foarte bine. La sfarsit adaugam cacaoa si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.

Dam la cuptorul preincalzit pt 40 minute. Odata scos  il lasam sa se raceasca destul de bine pt a-l putea taia in 3

Scurgem visinile din compot iar in zeama adaugam zahar pudra si amestecam pt a indulci compotul

Insiropam blaturile si apoi le umplem cu frisca batuta si visine. Continuom asa pana la ultimul blat

Pe ultimul blat il decoram tot cu frisca pentru a-l acoperi si il lasam la frigider pentru cateva ore sau chiar si peste noapte daca nu va trebuie in acea zi.

Scos de la frigider  pe marginea  tortului ornam cu fulgii de ciocolata si pe tort cu un posh il decoram dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda