Tort papusa

de Lau in Torturi, 19 Oct 2013 | 2330 vizualizari

 

Nu am sectiune pentru ca l-am facut pentru o fetita ,pentru blat m-am inspirat de la miha

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 30 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 300 ml frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita unt
  • Crema 2
  • 300 ml frisca
  • sirop de afine
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 1 lingura gelatina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri miere de albine
  • zahar pudra(cca 600 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort papusa:

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile.


Primul blat-mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecam cu miscari usoare.


Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.


Al 2 lea blat vom proceda ca la primul doar ca vom folosi alta tava(eu am folosit de guguluf)cand se raceste se taie in 4.


CREMA 1-intr-un ibric adaugam 100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si untul,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu avand grija sa nu fiarba,lasam sa se raceasca foarte bine.


Cand s-a racit bine o mixam pana devine ca o crema .


Mixam si restul de frisca dupa care adaugam crema de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza,


Crema 2-crema de branza o mixam dupa care adaugam frisca si siropul de afine(cca 50 ml am folosit)mixam bine .


Pasta de zahar-Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,intr-un vas punem gelatina cu apa la hidratat,cand fierbe apa adaugam vasul cu gelatina amestecam pana se dizolva,adaugam margarina si mierea,amestecam pana se topeste margarina si vom obtine un sirop.


Intr-un vas adaugam cca 400 g zahar facem gaura in mijloc si adaugam siropul obtinut.


Amestecam bine si adaugam zahar pudra treptat pana nu se mai lipeste si devine elastic ca un aluat.


Daca dorim sa ii dam culoare adaugam colorant cand adaugam siropul de miere.


Eu am folosit sirop de afine si de menta pentru culoare.


Asamblare-Pe o tava adaugam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de ciocolata(din care am oprit 3 linguri)adaugam a 2 foaie,insiropam si intr-o parte am adaugat crema de ciocolata oprita,adaugam prima foaie de la blatul 2-insiropam -crema de afine-blat-insiropat-crema-blat-insiropat-crema-blat insiropam si punem apoi crema care vom unge tot tortul cu un strat subtire pentru a se lipi pasta de zahar.


Cu ajutorul unui cutit vom face o gaura in mijloc pentru a adauga papusa, pe care o vom inveli in folie alimentara.


Decoram cu pasta de zahar dupa imaginatie si multa rabdare:))



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Lau 1

23.10.2013, 08:39

simsim82 1

11.03.2014, 08:20

Lau 1

11.03.2014, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie