Tort pentru cununie

de loredanaaa in Torturi, 28 Sep 2013 | 2767 vizualizari

 

Reteta nr .50 vin cu cel mai tare tort facut de mine.
Am facut acest tort din dragoste pentru sora mea pentru cununie .Nu am avut nici o idee pentru decorat,asa ca mi-am pus capul la contributie si l-am decorat cum mi-a venit mie in minte,si a fost foarte multumita.Am facut reteta de blat de la Patricia Iordache.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca ( de ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (de ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • 1 pliculet de intaritor de frisca
  • ciocolata
  • flori
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru cununie:

Blat:


Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis


Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.


Puneti tava la cuptor la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti. Eu am facut 2 blaturi si fiecare blat l-am taiat in 2 parti


Crema:http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html


Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp.


Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc, pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .


Asamblati tortul:


Insiropati foile de blat cu un sirop de zahar ars, adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.


Frisca lichida o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca


O foaie de blat l-am decupat in forma de inimioara si l-am glazurat cu ciocolata topita (am topit ciocolata cu cateva linguri de lapte la foc mic)


Blatul glazurat se pune peste tort


Pe margini am pus nuca de cocos rosie,ornati cu flori


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Daca faceti tort dublu dublati ingredientele de la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru cununie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

loredanaaa 1

30.09.2013, 12:28

multumesc rocsi si diacona,o singura surioara am asa ca am facut cu multa dragoste cat am putut eu si ii doresc tot binele din lume

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 19:38

ce frumos arata

loredanaaa 1

23.01.2015, 14:04

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel