Tort Pian

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 2753 vizualizari

 

Un tort deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • RULADA:
  • 5 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa calda
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA BLAT :
  • 40 gr amidon
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • CREMA RULADA
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 6 linguri nuca macinata
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt
  • 1 lingura apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pian:

BLATUL


Albusurile batute spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diam.28 , se da la cuptor pana trece testul scobitorii


RULADA


Se mixeaza ouale cu zaharul pudra, se adauga, apa , uleiul iar apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se coace in tava tapetata (30x20)pana trece testul scobitorii.


CREMA BLAT


Amestecam amidonul cu putin lapte, iar restul il punem la foc cu esenta de vanilie. Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Batem frisca bine si o incorporam in crema.


CREMA RULADA


Topim ciocolata cu o parte din unt la abur, apoi se adauga restul de unt si nuca macinata si se lasa la racit.


Blatul se taie in doua. Rulada o taiem fasii de 3 cm. Ungem cu crema de ciocolata si nuca, apoi rulam fiecare fasie, punand-o pe urmatoarea fasie in continuare. Rulam strans si obtinem o spirala mare pe care o asezam peste blat. Peste prima parte se pune crema alba, rulada , crema alba, partea a doua de blat si glazura.


GLAZURA


Ciocolata cu apa si untul se pun la topit la aburi, pana se omogenizeaza apoi se pune pe tort.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pian" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Dea_Dea 1

21.03.2013, 22:47

Miha rectific reteta maine da, multumesc!!

mamaieelena 1

21.03.2013, 23:06

simona72 1

01.11.2013, 16:45

Multumesc Dea! Intradevar nu e ca si cel din imagine, dar sunt sigura ca a fost bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata