Tort racoritor cu fructe

de amayrya in Dulciuri, 11 Aug 2016 | 2709 vizualizari

 

Capodopera mea de ziua mamei

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar brun
  • 10 lingri faina
  • o linguriță coajă de portocală
  • o linguriță esență de vanilie
  • puțină sare

Ornare

  • 500 gr frișcă lichidă
  • frute din compot ( ananas, piersici, cireșe etc )
  • alune
  • un borcan nutella
  • fulgi nuca de cocos ( roz )
  • ciocolată albă
  • drajeuri ornament sub formă de inimioare

Sirop

  • 3 cani de apă ( sau pahar de 250 gr )
  • o cană zahăr brun - trestie de zahăr
  • esență de rom după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu fructe:

Blat

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm gălbenușurile. Mixăm până sunt incorporate și gălbenușurile. Adăugăm 10 linguri de făină și le încorporăm prin intermediul unei spatule , astfel compoziția va rămâne aerată. Adaugăm și esența de vanilie si coaja de portocală. 

Compoziția rezultată o punem într-o formă de tort si o vom introduce la cuptor la foc mediu spre mic aproximativ o ora.

Sirop

Punem 3 căni de apă plus o cană de zahăr la fiert . Când începe să fiarbă lăsăm 5 minute și apoi oprim focul . Când se răcește adăugăm esența de rom.

Când blatul se răcește il tăiem în trei și astfel vom obține 3 blaturi.

Batem frișca

Așezăm primul blat pe un platou, îl însiropăm din abundență, apoi adăugăm nutella , intindem pe tot blatul , adaugăm fructele tăiate cât mai mărunt, apoi alunele mărunțite in final 3 linguri de friscă.

Așezăm blatul numărul 2 și însiropăm din abundență , reluăm pașii de la primul blat , nutella, fructe, alune si 3 linguri de frișcă.

Așezăm și blatul numarul 3 si însiropăm din abundență. 

În final cu frișca rămasă, nuca de cocos roz , ciocolata albă și drajeurile ornamentăm tortul după bunul plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si afine