Tort racoritor cu fructe si ciocolata

de susu in Torturi, 16 Ian 2013 | 7867 vizualizari

 

un tort facut anul acesta dupa Craciun cand mi-a ramas niste ciocolata facuta din frisca lichida si ciocolata si fructe din compot, o minunatie de tort, racoros si nu foarte dulce, perfect pentru cei carora nu le plac dulciurile care te lesina, nu va zgarciti la fructe, bun cu bun se face

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 10 linguri de apa fiarta
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • Zeama de lamaie
  • Coaja de portocale si lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Pentru crème si décor:
  • 1 compot de caise
  • 1 compot de pere
  • 1 compot de ananas
  • Cacao
  • Crema de ciocolata
  • (o canuta) Cocos
  • 1 banana
  • 2-3 kiwi
  • 1-2 portocale
  • 1 mar pentru decor
  • 1 plic crema de vanilie
  • 1 plic crema cu gust de ciocolata trufe si rom de la dr oetker
  • Crema de ciocolata: Mie mi-a ramas de la alt tort.
  • 100 gr ciocolata cu lapte se topesc in 100 ml frisca lichida si putin cognac. Cand s-a racit o amestecam cu fulgi de cocos. O bagam la rece si o mixam dupa 3-4 ore.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu fructe si ciocolata:

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat in amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este greu de lucrat puteti adauga cate o lingura doua de albus alternand cu faina si amestecand de jos in sus. Vasul in care se bat albusele trebuie sa fie foarte curat si se vor unge peretii cu jumatate de lamaie pentru a se curata orice urma de grasime. Albusurile se scot de seara de la frigider. Separati albusurile de galbenusuri cu ajutorul palmelor, asa sigur nu se va strecura galbenus. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie, la inceput la o viteza mai mica pentru cateva minute dupa care marim viteza. Aluatul va fi de consistenta celui de cozonac, foarte pufos si aerat. Se opreste 1/3 din aluat si se amesteca cu cacao. 

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt, se aseaza : felii de ananas/o parte din aluat/bulgarasi de ciocolata/iarasi aluat/bucatele de ananas si caise tavalite prin faina/restul de aluat alb/aluatul cu cacao dupa care se pune compozitia la foc potrivit pentru 40-60 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Se taie apoi blatul racit in trei.   

Blatul se taie in trei. Crèmele la plic se prepara conform instructiunilor si se dau la rece. Impartim zeama din compoturi in trei parti egale pentru cele trei blaturi dupa care montam tortul. Siropul de la cele trei compoturi nu este mult, cu cat este mai insiropat cu atat este mai bun acest tort. Insiropam bine blatul de jos, punem ½ din crema de ciocolata si peste asezam felii de banana, caise, kiwi si ananas pe toata suprafata. Urmeaza blatul 2, restul de crema de ciocolata, felii de banana, portocale si bulgarasi de ciocolata. Asezam ultimul blat, il insiropam si imbracam tortul cu crema de vanilie. Presari fulgi de cocos si decorezi cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu fructe si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100