Tort racoros cu afine si zmeura

de thathyanna in Torturi, 12 Mai 2010 | 3830 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa fructe de padure, asa ca m-am gandit la un desert racoros si cu mai putin zahar numai bun pentru zilele calduroase ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 250g zmeura (congelata)
  • 250g afine (congelate)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare fina
  • esenta de vanilie
  • un plic de budinca de vanilie/capsuni (eu am folosit de vanilie de data asta)
  • frisca la tub pentru decorat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu afine si zmeura:

Fructele de padure:


Intr-o sita incapatoare puneti fructele de padure congelate si pudrati-le cu cele 3 linguri de zahar pudra. Amestecati-le usor cu mana sa se distribuie zaharul uniform.


Asezati sita deasupra unui castron mai mare. Cel mai bine e sa fie cativa centimetri de la fundul sitei pana la fundul castronului. Puneti deoparte, dar nu la frigider.


In maxim o ora fructele se vor fi decongelat si vor fi lasat un sirop la fundul castronului.Acesta poate fi folosit pentru insiroparea blatului sau cu apa minerala ca suc.


Blatul:


Incalziti cuptorul la 200 de grade.


Separati albusurile de galbenusuri. Bateti cu mixerul galbenusurile cu zaharul si albusurile cu esenta de vanilie. Turnati albusurile peste galbenusuri si amestecati cu grija sa nu se lichefieze din nou albusurile.


Se adauga faina (data prin sita sau printr-un dres de matase), praful de sare si praful de copt si se amesteca usor cu telul pana la omogenizare. Turnati blatul intr-o forma rotunda de tort si dati la cuptor pentru 15-20 minute.


Intre timp, pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic si lasati-o sa se raceasca.


Dupa ce s-a copt blatul, rasturnati-l pe un platou si taiati-l in 2 pe orizontala. Turnati jumatate din siropul lasat de fructe si puneti jumatate din cantitatea de budinca. Cu grija asezati cca 3 sferturi din fructele de padure peste budinca, apasand usor ca sa 'intre' si sa se fixeze in stratul de budinca.


Acoperiti cu a 2-a jumatate de blat. Intepati-o din loc in loc cu o furculita, ca sa absoarba mai repede siropul si turnati incet restul de sirop de la fructe. Ungeti apoi cu restul de budinca si restul de fructe deasupra. Eu am pus fructele ceva mai concentrat in mijloc, nu chiar pana la margine pe acest strat, sa nu cada.


Ornati cu frisca dupa propriul gust. Eu am creat o 'bariera' de frisca in jurul fructelor de padure de deasupra.

 

TIPS-URI

1

Este recomandat sa fie tinut in frigider o zi, ca sa se intrepatrunda bine aromele.

2

Foarte bun la o ceasca de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu afine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elena1988 1

27.03.2011, 22:59

DIANA B 1

25.06.2011, 09:24

LA MULTI ANI !

monike 1

25.06.2011, 14:56

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca