Tort rasturnat cu mere

de Anamaria7 in Torturi, 13 Feb 2010 | 24017 vizualizari

 

Am gasit reteta in la buni, in Tribuna :P Si voiam de mult sa incerc un tort de genul asta, mi se pare o idee dragutza :) Asa ca azi cand au venit de pe "ulitza", au avut o surpriza :)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere mari (Golden sau Ionatan)
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 4 oua
  • 50g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rasturnat cu mere:

Cuptorul se preincalzeste la 180C.

Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.

Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma se introduce in cuptor pentru cca 45 min, pana cand merele se coc.

Inainte sa fie aproape coapte, pregatim aluatul: batem albusurile cu un praf de sare, incorporam zaharul si mixam pana cand albusurile se intaresc bine, apoi adaugam galbenusurile, iar la final, faina se adauga in ploaie (amestecata dinainte foarte bine cu praful de copt) si se omogenizeaza totul amestecand usor cu o spatula, nu cu mixerul, pentru a nu pierde aer.

Compozitia se toarna peste merele coapte si forma se da iar la cuptor cca 30min, pana cand aluatul devine maroniu la suprafata (facem testul cu scobitoarea :) )

Dupa ce scoatem forma din cuptor, lasam tortul sa se raceasca (il putem insiropa cu apa si zahar - eu am folosit suc din compot de caise). Apoi il rasturnam pe o tava. Se poate orna cu frisca, dar eu zic ca e destuul de dulce si asa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rasturnat cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

LLAAVVIINNIIAA 1

14.02.2010, 19:53

Poti pune in ''golul'' merelor si gem sau cateva nuci.
E foarte bun si simplu, dar mai ales imbogatit cu diverse.
A si mi-am mai amintit de o reteta in acelasi stil : O cratita unsa cu unt si presarat zahar tos, peste care pui merele taiate felii (se si coc mai repede as zice) la cuptor apoi pana se inmoaie dupa care pui o compozitie de pandispan/chec/whatever.
Numai bine!

elena1988 1

03.02.2011, 09:39

foarte bun am facut de nenumarate ori si nu ma m-ai satur

MissRoxy 1

18.02.2024, 16:53

O minunăție!! Delicios acest tort care azi va trona pe masă ca fiind tortul aniversar al fiului meu. Rapid, gustos și ușor de făcut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi