Tort rasturnat cu mere

de Anamaria7 in Torturi, 13 Feb 2010 | 8389 vizualizari

 

Am gasit reteta in la buni, in Tribuna :P Si voiam de mult sa incerc un tort de genul asta, mi se pare o idee dragutza :) Asa ca azi cand au venit de pe "ulitza", au avut o surpriza :)

 

INGREDIENTE

  • 8 mere mari (Golden sau Ionatan)
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 4 oua
  • 50g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rasturnat cu mere:

Cuptorul se preincalzeste la 180C.


Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.


Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma se introduce in cuptor pentru cca 45 min, pana cand merele se coc.


Inainte sa fie aproape coapte, pregatim aluatul: batem albusurile cu un praf de sare, incorporam zaharul si mixam pana cand albusurile se intaresc bine, apoi adaugam galbenusurile, iar la final, faina se adauga in ploaie (amestecata dinainte foarte bine cu praful de copt) si se omogenizeaza totul amestecand usor cu o spatula, nu cu mixerul, pentru a nu pierde aer.


Compozitia se toarna peste merele coapte si forma se da iar la cuptor cca 30min, pana cand aluatul devine maroniu la suprafata (facem testul cu scobitoarea :) )


Dupa ce scoatem forma din cuptor, lasam tortul sa se raceasca (il putem insiropa cu apa si zahar - eu am folosit suc din compot de caise). Apoi il rasturnam pe o tava. Se poate orna cu frisca, dar eu zic ca e destuul de dulce si asa :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rasturnat cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

14.02.2010, 19:32

lasa-l asa fara ''haina '' de frisca, merge mai bine!

LLAAVVIINNIIAA 1

14.02.2010, 19:53

Poti pune in ''golul'' merelor si gem sau cateva nuci.
E foarte bun si simplu, dar mai ales imbogatit cu diverse.
A si mi-am mai amintit de o reteta in acelasi stil : O cratita unsa cu unt si presarat zahar tos, peste care pui merele taiate felii (se si coc mai repede as zice) la cuptor apoi pana se inmoaie dupa care pui o compozitie de pandispan/chec/whatever.
Numai bine!

elena1988 1

03.02.2011, 09:39

foarte bun am facut de nenumarate ori si nu ma m-ai satur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))