Tort rocher ferrero

de rodicaspring in Torturi, 8 Ian 2016 | 1643 vizualizari

 

Este un tort in forma de bomba facut intr-o forma conica, rotunda.Este un tort elegant ca si forma si gust...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 15 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri alune macinate
  • 8-9 linguri faina
  • praf de copt
  • 100gr ciocolata topita
  • aroma de vanilie
  • Crema:
  • 1,500 kg frisca batuta
  • jumatate borcan de nutella
  • 2 cutii de Rocher Ferrero una pentru crema una ptr. decorat tort.
  • 50gr.gelatina
  • 100gr.alune prajite si maruntite
  • zahar putin, dupa gust.
  • bucati de ciocolata dupa gust pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rocher ferrero:

Avem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte ingrediente.Ciocolata topita se lasa sa se mai raceasca, se amesteca cu alunele apoi cu albusurile,galbenusurile si la urma faina.Dupa ce s-a copt si s-a racit, tortul se taie in 3 bucati care la rindul lor se taie dupa diametrul bolului in care se fixeaza tortul.Se tapeteaza cu folie dupa forma lui, apoi se pune din crema, si tot asa cite un blat se taie la diametrul bolului si alternat, crema , blat pina se termina cu blatul care acopera ca un capac bolul.


Crema: O cutie de Rocher Ferrero se marunteste in blender,Nutella se pune la incalzit pe foc, apoi se pune 100gr.alune maruntite si prajite dupa care gelatina topita.Se raceste crema si se amesteca cu frisca batuta.Eu nu am mai pus zahar dar cine vrea poate pune. Se umplu alternativ blaturile.Cind e gata tortul, se pune la frigider pina a doua zi apoi il rasturnam, luam folia de pe forma si ornam tortul cu crema si bucati de rocher.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rocher ferrero" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

08.01.2016, 21:28

Bun de tot

mirela0911 1

09.01.2016, 21:11

Ce bun trebuie sa fi fost!

rodicaspring 1

22.01.2016, 22:52

e foarte delicios , un pic scump... saptamina viitoare va scriu tortul original Rafaello, pina il fac de ziua fiului meu ca si asta e destul de scump, dar e durere de bun.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!