Tort Sacher (imbunatatit)

de angyb in Torturi, 27 Mar 2012 | 2403 vizualizari

 

Una dintre prietenele mele imi tot spune ca ar vrea sa manance tort Sacher si cum este insarcinata am hotarat sa il fac dar cu un mica adaugare.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 75g unt
  • 100g ciocolata menaj
  • 75 g faina
  • 75g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 350g de gem de caise
  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 50ml apa
  • 100g zahar
  • 100g cicolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher (imbunatatit):

Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos. Adaugati faina cernuta, dupa care turnati intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie e copt si dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.


Crema: Topiti ciocolata alba cu 100 ml de frisca. Cand ciocolata s-a topit dati la rece (in congelator) aproximativ o jumatate de ora. Restul de frisca bateti-l spuma, dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand are consistenta dorita. (M-am inspirat de la Miha cu aceasta crema. Are dreptate, provoaca dependenta. De cate ori pregatesc ceva cu frisca trebuie sa adaug si un pic de ciocolata-multumesc)


Glazura: Puneti pe foc apa impreuna cu zaharul, dupa care adaugati ciocolata taiata bucatele.


Asamblarea:Taiati blatul in doua si ungeti aproape tot gemul de caise (ca sa fie mai usor de intins tineti borcanul aproximativ 5 minute in apa fierbinte). Peste gemul de caise intindeti crema de frisca apoi al doilea blat.


Turnati peste glazura de ciocolata si intindeti-o bine ca sa acopere tot tortul.


Lasati la rece aproximativ 2 ore.


Sursa de inspiratie http://ricette.giallozafferano.it/Sacher-torte.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher (imbunatatit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

28.03.2012, 10:55

trebuie sa fie tare bun

mena29 1

28.03.2012, 12:42

irena 1

28.03.2012, 18:30

Bun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mango si ciocolata alba