Tort 'senzational'

de Poliana in Torturi, 2 Apr 2013 | 7165 vizualizari

 

Am adus si tortul, asa cum am promis ;) E un tort de sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 80 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 4 oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita rom
  • 100 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 80 gr smantana
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • lingura crema de whisky
  • Crema de fructe de padure
  • 300 gr fructe de padure
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura amidon cu varf
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • o lingura crema de whisky
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 'senzational':

Incepem cu crema de ciocolata alba.


Ciocolata si smantana le topm la foc mic, omogenizam si dam la rece peste noapte. A doua zi le mixat bine de tot, pana obtinem o crema frumoasa, la care adaugam extractul de vanilie si crema de whisky si dam din nou la rece.


Apoi ne apucam de blat, blaturi mai exact pentru ca vor fi doua la numar, fiecare cu diametrul de 18 cm.


Toate ingredientele pentru blat sa fie la temperatura camerei, asta inseamna ca trebuie scoase cu doua ore inainte de a ne apuca de lucru. Da, da...stiu ca sunt cam multe reguli de respectat, dar nu e asa greu. Nu trebuie decat sa retineti ca avem nevoie de crema sa fie facuta cu o seara inainte, iar pentru blat cu 2 ore inainte pregatim toate ingredientele.



Avand toate ingredientele pregatite, treaba va merge mult mai repede si mai usor. Am uitat sa precizez, dar chiar se face repede tipul acesta de blat, iar efortul este minim.



Untul il topim intr-o cratita si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul este complet topit si lasam deoparte.



Ciocolata rupta bucatele o topim separat la bain marie, sau la microunde, dupa care o adaugam peste unt si lasam sa se racoreasca putin.



Pregatim faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. In compozitia cu unt si ciocolata (racita la temperatura camerei) adaugam ouale pe rand, unul cate unul, si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Punem si laptele si smantana si omogenizam.



Adaugam faina si cacaoa cernute si, ajutandu-ne de tel, amestecam bine pana la omogenizare. La sfarsit punem si esenta de rom.



Cuptorul il preincalzim la foc mic, la 140-150 de grade. Pregatim doua tavi cu diametrul de 18 cm. Eu nu am avut doua tavi identice, doar una, dar din fericire am avut o cratita cu aceleasi dimensiuni si am folosit-o pe post de tava :)



Tavile le ungem cu unt, punem hartie de copt la baza, iar apoi tapetam marginile cu cacao. Impartim compozitia pentru blat in doua, binenteles ca m-am ajutat de pretiosul cantar pentru operatiunea aceasta, si le introducem la cuptor pentru 35-40 de minute. Aveti grija sa nu le uscati prea tare. Blatul trebuie sa iasa dens, dar nu umed si nici uscat.


Cand sunt gata blaturile, le scoatem cu grija pe un gratar si le lasam la racit.


Fructele de padure le punem pe foc impreuna cu 50 gr zahar. In momentul in care incep sa fiarba mai amestecam din cand in cand si le lasam asa 2-3 minute dupa care adaugam o lingura de amidon diluata in cateva linguri din sucul lasat de fructe. Mai punem pe foc 2-3 minute si apoi dam la rece.


Pentru decor mixam bine frisca cu 2 lingurite de zahar vanilat si o lingura crema de whisky. Dam putin la rece.


Asamblarea e usoara. Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Punem un blat pe un platou, apoi jumatate din crema de ciocolata, alt blat, 2/3 din crema de fructe...un nou blat si restul de crema de ciocolata. Deasupra punem ultimul blat peste care intindem restul de crema de fructe. Decoram cu frisca din belsug! Tortul asta cere putina munca, nu foarte, dar e extrem de bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 'senzational'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MonaMimi 1

03.04.2013, 12:54

minunat arata

Alinutza80 1

03.04.2013, 16:28

frumos!

merisor 1

03.04.2013, 17:24

Adica daca nu deveneai senzationala nu ne aduceai tort senzational?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars