Tort simplu

de Adele in Torturi, 28 Mar 2014 | 2933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 1 iaurt dulce (100 gr)
  • 6 linguri de faina.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de ulei.
  • O esenta de lamaie (sau suc de lamaie).
  • Sirop: 200 ml apa.
  • 4 linguri zahar
  • o esenta de lamaie.
  • sau lichior de lamaie (50 ml)
  • Decor:
  • Ciocolata 250 gr.
  • unt 50 gr.
  • 2 linguri lapte
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu:

Blat: Batem ouale cu zahar si ulei pana devin spuma,adaugam iaurtul si esenta de lamaie(sucul de la o jumatate de lamaie),amestecam bine apoi adaugam faina cu praful de copt.Punem intr-o tava rotunda(sau de chec) si dam la cuptor pentru 25-30 de min la 180°.


Intre timp preparam ciocolata ,punem la foc mic o oala cu 2 linguri de lapte si ciocolata bucati,asteptam sa se topeasca ,amestecam cu o lingura de lemn,cand ciocolata s-a topit adaugam untul si amestecam pana devine lucioasa.


Cand blatul s-a racit il putem insiropa cu : 200 ml. de apa .4 linguri de zahar si lichior de lamaie sau esenta.Punem apa pe foc cu zaharul cand da in clocot adaugam esenta,dam la o parte si asteptam sa se raceasca.


Invelim blatul in ciocolata si deasupra punem nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

deyutzky 1

28.03.2014, 10:01

yummyy

Adele 1

28.03.2014, 13:12

- TABITA - 1

28.03.2014, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sos caramel