tort simplu "naty"

de luminita20_2006 in Torturi, 12 Mai 2009 | 8134 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
crema
  • 2 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr gelatina
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr frisca(otional iesi si fara)
decor  ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort simplu "naty":

blat:


Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cand sa intarit adaugam zaharul in ploaie dupa ce sa incorporat zaharul adaugam galbenusurile cate unul, apoi faina la fel .. Turnam compozitia intr-o forma de tort si dam la foc mediu 30 min.( cuptorul a fost incins in prealabil). dupa ce sa copt il punem la racit pe un gratar.


crema: Ouale , zaharul si laptele se amesteca si se pun la foc mic amestecand in continu. Gelatina se dizolva in apa sau zeama de la compot. se adauga gelatina peste crema si se da la o parte. Dupa ce sa racit crema se adauga zeama de la lamaie si frisca.


Cand sa racit blatul se taie in doua si se insiropeaza.Se pune jum din crema si apoi celanta jumatate de blat. se orneaza cu restul de crema.


Intr-un vas cu apa se topeste ciocolata, intr-o punga, cand sa topit pe o hartie de copt facem ceea ce dorim ca sa decoram tortul , dam la congelator 5 min. cand sa racit ciocolata o asezam pe tort.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "tort simplu "naty"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea