Tort Valentine's Day

de MIUTA in Torturi, 14 Feb 2011 | 3382 vizualizari

 

Am pregatit acest tort cu mare drag pentru toti bucatarasii de pe acest sait.
". Fara dragoste suntem orfani de toate, fara pasiune suntem ca o moara de vant spanzurata in vid!"Va multumesc ca existati si imi faceti zilele minunate!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 5-6 mere ionatan
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • o lingura amidon alimentar
  • 5 plicuri vanilie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • o crema capsuni OLE de Dr.Oetker
  • 350 ml lapte
  • un blat de tort pandispan cu cacao din comert
  • glazura de caramel Dr.Oetker
  • 200 ml frisca Hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's Day:

Am pus la caramelizat cele 6 linguri de zahar.Cand s-a caramelizat am luat cratita de pe foc si am adaugat 100g unt taiat cubulete.Am pus peste caramel merele curatate si taiate feliute.Am lasat deoparte cratita la rece si am pregatit crema de zahar ars.

Am mixat 5 oua intregi cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.Am pus o lingura de amidon si 500 ml lapte.Am amestecat bine cu mixerul si la sfarsit am turnat peste merele din cratita cu caramel.Am pus la cuptor pentru o ora la foc mic.Ultimile 10 minute de coacere am dat focul putin mai tare.

Intre timp am luat foaia de tort am insiropat-o pe platou si am facut crema de capsuni cu 350 ml lapte.Am pus crema peste blat.Am scos cratita din cuptor si am lasat-o pana s-a racit bine de tot.Cand s-a racit am pus merele cu crema de zahar ars din cratita peste crema de capsuni si blat.Am ornat cu frisca si am pus peste frisca glazura de caramel.E delicios si va invit pe toti la o felie de tort.Va imbratisez cu mare drag si inca o data va multumesc ca existati!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Valentine's Day-0
Tort Valentine's Day-1
Tort Valentine's Day-2
Tort Valentine's Day-3
Tort Valentine's Day-4
Tort Valentine's Day-5
Tort Valentine's Day-6
Tort Valentine's Day-7
Tort Valentine's Day-8
Tort Valentine's Day-9

COMENTARII (24)

MIUTA

MIUTA 1

15.02.2011, 17:57

Va multumesc din suflet,sunteti cei mai grozavi ,mai dulci si scumpici bucatarasi

mena29

mena29 1

19.02.2011, 22:03

Ce frrumos!

babi5

babi5 1

16.12.2014, 07:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!