Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

de Anamaria7 in Torturi, 6 Mar 2011 | 3175 vizualizari

 

Of. 22 de ani. Prea mult :P macar am ajuns la varsta la care am voie sa ma joc cu aragazu :))) Mi s-au cerut pere si branza. Am executat :D

 

INGREDIENTE

Pentru blatul ruladei Velvet:

  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/4c cacao
  • 3/4c faina
  • 4 oua
  • 3/4c zahar
  • 1 lg ulei
  • 2 lg buttermilk
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pentru crema ruladei:

  • 240gr crema de branza
  • 1c zahar pudra
  • 6 lg unt moale
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru rulat

Pentru crema de pere:

  • 4 pere coapte, dar nu moi
  • 1 baton de scortisoara
  • 500ml lapte
  • 250gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 250ml frisca
  • 24 gr gelatina (8 foi)

Pentru decor:

  • 200ml frisca
  • 200gr crema de branza
  • alune de padure prajite si decojite

Pentru pasta de zahar:

  • 450gr zahar pudra
  • 5gr gelatina
  • 50gr miere

+ 1 foaie de dobos (de cumparat)

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Velvet Roll cu pere (22 ani):

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C.


Rulada Velvet:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul. Cand amestecul devine lucios si tare se adauga galbenusurile pe rand, apoi esenta de vanilie, sucul de lamaie si uleiul. Faina amestecata in prealabil cu sarea, praful de copt si cacaoa (cernute), se inglobeaza amestecand cu lingura, de sus in jos. Turnam blatul in tava si il tinem in cuptor pana cand trece testul scobitorii. Intre timp, pregatim un prosop umed presarandu-l cu zahar pudra.


Cand e gata blatul, il scoatem si il rasturnam pe prosop, apoi il rulam strans cu prosop cu tot. Pana se raceste trecem la crema. Amestecam toate ingredientele cu mixerul.


La final, desfacem rulada, intindem crema si rulam din nou strans. O impachetam in celofan si o tinem la rece.


Crema de pere:


Punem perele (curatate de coaja si taiate cubulete) la fiert cu batonul de scortisoara in 400ml apa, dar nu le lasam sa se moaie tare (cca 10min). Laptele se pune la fiert cu 175gr zahar.


Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga laptele fiert. Punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi se pune pe baie de aburi pana cand se dizolva. Cand s-a racit crema, turnam gelatina, apoi frisca batuta.


Asamblare:


Din foaia de dobos decupam un cerc cat fundul formei in care montam tortul. Peste foaie asezam felii de cca 2cm grosime de rulada Velvet, apoi rasturnam 2/3 din crema. Dam forma la rece cel putin 15min, sa se aseze putin crema de pere, apoi asezam restul feliilor de rulada si restul cremei de pere. Tinem tortul la rece cel putin 2 ore (eu l-am tinut peste noapte).


Pasta de zahar:


Intr-un bol inalt, in mijlocul zaharului pudra, turnam gelatina hidratata si dizolvata ca cea de la crema de pere, impreuna cu mierea. Luand tot cate putin din zaharul din jur, framantam pana ajungem la un aluat usor lipicios. Pe o suprafata presarata cu zahar pudra, intindem cu facaletul o foaie rotunda pe care o asezam pe tort. Din resturi putem modela tot felul de chestii :)


Pentru lateralul tortului, frisca batuta se amesteca bine cu crema de branza. Ornam apoi cu alunele de padure.

 

TIPS-URI

1

Mie mi se pare ca puteam sa folosesc totusi mai putin zahar pudra la pasta, cca 400 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

elena1988 1

25.05.2011, 18:10

adry88 1

11.06.2011, 17:08

tare dragut

alinutzika 1

07.08.2011, 14:33

arata bineee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)