Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru

de _Alina_ in Tortellini, 10 Dec 2014 | 1507 vizualizari

 

Va povesteam si in alte postari ca imi plac pastele. :) Ei bine cu atat mai mult imi plac pastele de casa si asta datorita faptului ca poti combina ingredientele dupa bunul plac.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lg ulei masline extravirgin
  • faina de grau cat cuprinde (~300 g)
  • Umplutura:
  • 120 g cas dulce de vaci
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru:

1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.


2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca minimum 15 minute.


3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.


4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatulin patrate de 4 cm.


5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.


6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

10.12.2014, 17:18

daaa, o portie, te rog!

Rocsi 1

10.12.2014, 21:05

jolygina 1

17.12.2014, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tortellini formaggi