Tortellini cu prosciutto si sos

de diaconta in Tortellini, 19 Mar 2011 | 19565 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus,n-am prea avut timp de bucatarit,asa ca am facut ceva foarte simplu.Dar cine spune ca daca-i simplu nu poate fi foarte bun?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciutto
  • morcovi
  • 70 gr unt
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciutto si sos:

Tortellini se fierb in apa cu putina sare.Va fi necesar cam 1 litru de apa pentru 100 de grame de paste.E suficient sa fiarba 10 minute.Apoi se scurg de apa si se pun sun un jet de apa rece.


Untul se pune intr-o cratita pe foc.Cand s-a topit se adauga morcovii si se lasa pana cand se inmoaie.Eu am folosit din cei mici congelati.


Se adauga doua linguri de amidon,se mai lasa pe foc foarte putin si se adauga laptele si smantana.Daca este nevoie se mai adauga putina sare.Se amesteca tot timpul pentru ca se leaga foarte usor de cratita .Cand sosul este destul de consitent se ia de pe foc.


Intr-un vas de ceramica uns cu unt se pun tortellini,peste ele sosul si apoi se razuieste cascaval sau parmezan(eu nu am avut) si se pune la cuptor pana cand se topeste cascavalul.


Cred ca este din categoria retetelor la care dureaza mai mult scrisul retetei decat prepararea ei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciutto si sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Teo 1

21.03.2011, 22:30

chiar arata bine castronelul asta plin!

Adinacarla 1

22.03.2011, 18:24

foarte bun

Bya Ralu 1

11.03.2012, 17:16

waw ce bun e!ce pofta mi-ai facut!la favo!trebe sa incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui