Tortilla a la Gordon Ramsay

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 5786 vizualizari

 

O alta reteta simpla si delicioasa, traditionala din Madrid .Chiar daca ingredientele nu promit nimic spectaculos, credeti-ma ca dupa ce o gustati ...o sa-mi dati dreptate .Este din cartea de bucate a lui Gordon Ramsay.
Renumita tortilla si-a castigat titlul de mancare nationala-tortilla espanola.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr.de cartofi fainosi medii
  • 6 oua mari
  • 100 ml.de ulei de masline
  • 1 ceapa mare ,curatata si taiata julien
  • sare de mare si piper negru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla a la Gordon Ramsay:

Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri.Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare,cu fund gros. Adaugati cartofii si ceapa, cu putina sare si piper si amestecati bine.Micsorati flacara si prajiti cartofii timp de 15-20 de minute , amestecand din cand in cand ,pentru ca acestia sa nu se lipeasca de fundul tigaii.


Cand cartofii si ceapa se inmoaie ,fara insa a se rumeni,luati tigaia de pe foc si scurgeti uleiul in exces intr-un bol; pastrati-l pentru mai tarziu.

Bateti usor ouale intr-un castron mare , doar atat cat e necesar pt. a se amesteca .Adaugati cartofii usor prajiti in ouale batute si lasati-i cateva minute.


Incingeti 2-3 linguri din uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta, cu diametrul de 26 cm , si turnati amestecul de cartofi cu ou,roting tigaia pt. a intinde amestecul in mod uniform . Lasati pe foc 4-6 minute sau pana cand tortilla se rumeneste bine si se desprinde de pe marginea tigaii.


Intoarceti tortilla cu atentie si prajiti-o si pe partea cealalata. Pentru asta, desprindeti marginile cu o spatula flexibila termorezistenta, apoi asezati o farfurie mare deasupra tigaii si intoarceti-le cu atentie pe amandoua. Folosind spatula, asezati tortilla inapoi in tigaie, cu partea rumenita deasupra. Lasati-o pe foc alte cateva minute, pana cand este gata si pe cealalta parte; daca preferati sa fie mai moale pe dinauntru, luati-o mai repede de pe foc.


Asezati cu atentie tortilla pe o farfurie si lasati-o sa se raceasca - ideal este sa o consumati la temperatura camerei. Serviti-o taiata felii groase, pe post de aperitiv sau alaturi de o salata , ca o masa de pranz gustoasa.


Buen apetito !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla a la Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

11.05.2012, 20:33

foarte delicios arata

Rocsi 1

13.05.2012, 15:32

jolygina 1

14.05.2012, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi