Tortilla a la Gordon Ramsey

de anca_rm in Mancaruri de legume, 5 Mai 2015 | 2781 vizualizari

 

Cand o sa cititi ingredientele veti spune ca nu e nimic deosebit, dar daca o sa incercati reteta si o sa gustati o sa va placa la nebunie. Este o reteta marca Gordon Ramsey care gateste simplu si delicios. Acest preparat poate fi servit pe post de aperitiv sau alaturi de salata la o masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 900 g cartofi albi (fainosi)
  • 6 oua
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla a la Gordon Ramsey:

In primul rand trebuie sa curatam cartofii si ceapa (eu am folosit ceapa rosie , dar voi repeta reteta cu ceapa verde pe care o voi pune mai tarziu in tigaie). Cartofii ii feliem subtire iar ceapa o taiem julien.

Intr-o tigaie cu fund gros punem la incins uleiul de masline, adaugam cartofii, ceapa, sare si piper si amestecam bine. Prajim cartofii aproximativ 20 minute, la foc mic, amestecand periodic ca sa nu se prinda de tigaie. 

Cand cartofii si ceapa s-au inmuiat scurgem uleiul (daca a ramas ) si oprim focul.

Intr-un castron mai mare batem ouale atat doar cat sa se amestece galbenusul cu albusul si punem cartofii prajiti. Lasam cateva minute .

In acest timp incalzim pe foc o tigaie antiaderenta (sa aiba cam 26 cm diametru). Cand este  incinsa punem amestecul de oua si cartofi prajiti avand grija sa acopere toata tigaia si sa aiba o grosime aproximativ egala.

In cateva minute (4-5) tortilla va fi rumenita si se va desprinde de peretii tigaii. Intoarceti cu grija, fara sa o rupeti, si mai prajiti-o si pe cealalata parte cam tot atata.

Asezati tortilla pe o farfurie intinsa si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei; asa e mai buna ; dar se poate consuma si rece .

Eu am presarat deasupra putina boia, dar asta este optional.

Se poate servi cu salate si poate constitui o masa.

TIPS-URI

1

folositi cartofi fainosi

2

adaugati ce condimente doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla a la Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu ardei