Tortilla de patatas

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2012 | 3895 vizualizari

 

"Tortilla de patatas" sau "Tortilla española" este o delicioasa omleta spaniola cu cartofi...merge de minune cu o salata de legume!

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi noi mai mari
  • 6 oua
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol.


Batem ouale intr-un vas mai mare cu jumatate de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper. Adaugam peste oua cartofii prajiti, si amestecam usor.


In tigaia in care am prajit cartofii, punem 4 linguri din uleiul ramas (cel din bol), lasam sa se incinga si turnam usor amestecul de cartofii si oua rotind tigaia pentru ca amestecul sa se uniformizeze. Lasam pe foc 5 minute pana cand tortilla se rumeneste si se desprinde de pe marginea tigaii.


In acest moment avem nevoie de o farfurie mare care sa acepere tigaia.


Luam tigaia de pe foc si in mana pe care o vom utiliza sa tinem farfuria trebuie sa avem un prosop sau manusa de bucatarie pentru ca ne putem frige foarte tare, iar cand intoarcem tigaia pentru a trece tortilla pe farfurie, in momentul miscarii trebuie sa tinem tigaia inclinata in jos spre chiuveta si nu spre incheietura mainii pentru ca uleiul sau partea lichida din tigaie poate sa curga pe mana noastra.


Mai lasam cca. 4-5 minute sa se rumeneasca iar apoi este gata!


Se serveste calda sau rece, este la fel de buna oricum!


 

TIPS-URI

1

Dupa ce am intors tortilla pe cealalta parte, si dupa ce au trecut cele 4-5 minute verificam cu o scobitoare daca este facuta la mijloc (ca la prajituri daca scobitoarea iese curata inseamna ca tortilla noastra este gata!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Angelina_Elena 1

16.06.2012, 22:14

multumesc frumos Simo!

zaharia_mihaela2005 1

17.06.2012, 09:20

Preferata noastra.

Angelina_Elena 1

17.06.2012, 19:31

si a noastra de acum incolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă